Droguri inainte de sex, in 2019. Ce substante interzise prefera tinerii

Publicat: 24 May. 2019, 11:20 Life

In special tinerii sunt cei care se expun unui pericol real, din pricina consumului ridicat al substantelor interzise.

Droguri inainte de sex 2019. In cel mai nou studiu din domeniu, publicat de curand in Jurnalul de Medicina Sexuala, au fost aratate date alarmante. Mai exact, a fost precizat cat de nocive au devenit obiceiurile oamenilor, inainte de a intretine relatii intime.

Studiul a folosit date dintr-un chestionar realizat in anul 2013, unde erau analizate obiceiurile locuitorilor din tari precum Statele Unite ale Americii sau Marea Britanie. Au existat peste 22.000 de persoane care au luat parte la acest studiu. Datele au fost comparate si cele din prezent. Ce este „chemsex” si cand a aparut aceasta practica

Droguri inainte de sex 2019. Ce consuma tinerii?

Droguri inainte de sex, in 2019

Participantii in studiul cu pricina au marturisit daca au folosit sau nu droguri inainte de a face sex. Unii au fost de acord sa spuna si numele substantelor interzise pe care le-au luat, noteaza cei de la csid.ro. In mod socant, nu a fost vorba doar de cateva persoane, ci de un procent ridicat, care a raspuns cu „da”, in dreptul intrebarilor legate de consumul de droguri.

Pe primul loc s-a situat alcoolul. Peste 60% din participanti au consumat alcool, macar o singura data, inainte de a intretine raporturi sexuale. Pe al doilea loc al acestui clasament straniu se afla cannabisul. A fost consumat atat de 37% dintre barbati, cat si de 26% dintre femei, inainte de sex.

Pe a treia pozitie se afla si ecstasy, cunoscut si ca MDMA, dupa care cocaina, ketamina, sau nitratul de amil. Viagra se situa abia pe la sfarsitul topului, in mod surprinzator. La fel, oamenii de stiinta au mai depistat si ca locuitorii din Marea Britanie ar fi fost cei mai predispusi sa ia droguri inainte de a face sex. Totul spre deosebire de participantii din SUA, Canada sau Australia, ori alte tari din Europa. Ce se intampla cu creierul adolescentilor care fumeaza marijuana

O alta parte esentiala a acestui studiu a aratat ca femeile, dar si barbatii, indiferent de orientarea sexuala, au consumat droguri inainte de a face sex. Cei care au luat MDMA sau GHB/GBL au marturisit ca au avut parte de experiente intime cu mult mai intense.

Publicat: 24 May. 2019, 11:20 Life
Pe aceeași temă