Doua alimente inrudite si sanatoase. Cate beneficii iti aduce consumul de broccoli si conopida

15 02. 2017, 11:32


Broccoli

Broccoli aduce numeroase beneficii sănătății și ajută la scăderea colesterolului dacă este gătit la aburi. Componentele din fibrele din broccoli acționează împreună cu acizii biliari în tractul digestiv, ceea ce are ca rezultat o scădere a nivelului de colesterol rău.

Broccoli este bogat în fitonutrienți (sulforafan) care au importante efecte anti-cancerigene. Cercetătorii au demonstrat că această legumă are un compus numit indole-3-carbinol ce ajută la dezactivarea unui puternic estrogen metabolit, care favorizează creșterea tumorilor, mai ales cele de la nivelul sânilor, în timp ce scade nivelul de 2-hidroxiestrone, o formă de estrogen cu rol în protejarea împotriva cancerului. S-a dovedit că indole-3-carbinol, un puternic antioxidant ce se găsește în broccoli, nu numai că suprima creșterea numărului de celule cancerigene, dar le distruge și pe cele aflate la metastază.