Doliu în muzica populară românească! Vasile Barani a murit răpus de coronavirus

Publicat: 21 Oct. 2020, 15:15 Vedete
Doliu în muzica populară românească! Vasile Barani a murit răpus de coronavirus

Muzica populară este în doliu. Unul dintre cei mai cunoscuți violoniști din România, maramureşanul Vasile Barani, s-a stins din viață în cursul nopții trecute.

Artistul se confrunta cu probleme de sănătate, dar nu părea ceva atât de grav încât să îi provoace decesul, scrie presa locală. Cunoscuţii au fost şocaţi la aflarea veştii, iar mesajele de condoleanțe transmise familiei, curg pe rețelele de socializare:

Din primele informații, duminică i s-a făcut rău și a mers la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, unde a fost testat pozitiv cu Covid-19. Aseară, medicii au cerut ca Barani să fie transferat la spitalul suport covid în Baia Mare, pe secția de ATI, însă artisul a murit în cursul nopții.

Familia, prietenii, apropiații și colegii de breaslă sunt șocați de vestea pe care au primit-o, iar mesajele de condoleanțe transmise familiei curg pe rețelele de socializare.

„Drum lin spre stele! Ai fost și vei rămâne o stea a muzicii populare! Un reper al muzicii maramureșene! Un prieten care s-a grăbit să plece într-o lume mai bună! Condoleanțe familiei! Rămas bun Vasile Barani!” a scris un coleg de-al lui Vasile Barani.

„Încă o pierdere mare pentru orașul nostru si pentru toți cei care l-au cunoscut ! Un om bun si de mare valoare , a plecat sa cânte în ceruri , Dumnezeu sa-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei greu încercate!” este şi mesajul transmis de o cunoscută interpretă de muzică populară din Maramureș.

Cornelia și Lupu Rednic, mesaj emoționant pe Facebook

„Cutremurați, până-n adâncul sufletului, ca de un trăsnet care despică arborele până la rădăcină, am primit vestea plecării dintre noi, la cele veșnice, a prietenului nostru drag Vasile Barani,un om cu totul special, un om cu suflet mare. Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familia greu încercată! Dumnezeu să vă ofere mângâiere în aceste momente dureroase!  Prieten drag, te vom purta mereu în inimă! Fie ca îngerii să vegheze drumul tău lin către Dumnezeu!”.

Cutremurați, până-n adâncul sufletului, ca de un trăsnet care despică arborele până la rădăcină, am primit vestea…

Posted by Cornelia Si Lupu Rednic on Wednesday, October 21, 2020

Publicat: 21 Oct. 2020, 15:15 Vedete
Pe aceeași temă