Doliu în lumea teatrului! A murit Ștefan Sileanu, cel care îl interpreta pe Vlad Țepeș în filmul din 1979

Publicat: 30 Mar. 2020, 11:18 Arhiva

A murit Ștefan Sileanu. Este doliu în lumea teatrului și a cinematografiei românești. Actorul Ștefan Sileanu s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani.

Bărbatul care devenise celebru pentru rolul din filmul ”Vlad Țepeș” din anul 1979 s-a dus în Ceruri. Fiica sa, Ana Sileanu, a făcut anunțul trist. El a suferit un infarct în cursul zilei de sâmbătă, potrivit News.ro. Ștefan Sileanu a fost actor la Teatrul Național din Târgu Mureș și la Teatrul Nottara din Capitală. De asemenea, Ștefan Sileanu a fost membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România din 1994.

Bărbatul, care s-a născut la Cislău, în Buzău, în data de 15 noiembrie 1939, absolvise Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”Ion Luca Caragiale”, fiind promoția 1965. El a renunțat la Institutul de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu” după doi ani, arată sursa citată.

„Nu sunt credincios, un habotnic, dar cred foarte tare în frumuseţea vieţii, încerc să exprim treaba asta în pictură şi în relaţiile pe care le am cu oamenii. Am cunoscut oameni extrem de valoroşi, aşa cum spuneţi, şi de câte ori deschid o expoziţie îi pomenesc pentru că au însemnat enorm pentru mine.

Într-o ordine aleatorie aş zice Florin Niculiu, un pictor excepţional, Corneliu Baba, pe care l-am cunoscut şi care m-a ajutat enorm în tinereţe, Ţuculescu, la care am şi locuit trei ani şi care m-a îndrumat şi m-a făcut să iubesc muzica. Pe urmă Alexandru Moscu, care era directorul Muzeului Aman şi crease în jurul lui un cerc de cultură, era o gazdă extraordinară şi se adunau oameni de cultură, pictori, muzicieni”, spunea despre el însuși, scrie AaRC.

Publicat: 30 Mar. 2020, 11:18 Arhiva
Pe aceeași temă