Doliu în lumea cinematografică. A murit actorul și regizorul Boris Bechet
Este doliu în lumea cinematografică. Actorul și regizorul Boris Bechet, basarabean la origine, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani. Bărbatul a fost un artist Emerit al Republicii Moldova, Laureat al Premiului de Stat.
Boris Bechet a murit la vârsta de 68 de ani. Bărbatul a fos actor de teatru și film, dar și regizor. Basarabeanul a fost un artist Emerit al Republicii Moldova, Laureat al Premiului de Stat. Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a transmis un mesaj, după ce a aflat că Boris Bechet a murit.
„Zi de adâncă tristeţe pentru lumea teatrului şi a cinematografiei din Republica Moldova. S-a stins din viaţă Boris Bechet, strălucit actor de film şi teatru. A fost admirat de o întreagă ţară pentru forţa transformatoare a talentului său, care a dat naştere unor personaje de neuitat, pentru umorul sclipitor şi ironia caustică. Un om care, în toate rolurile sale, a reuşit să ofere personajelor unicitate şi măreţie”, scrie într-un necrolog Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova.
„Actor de o mare forţă dramatică, după absolvirea Facultăţii de actorie la Chişinău, a jucat pe scena Teatrului „Vasile Alecsandri” din Bălţi, apoi pe cea a Teatrului Poetic „Alexei Mateevici” din Chişinău. În 1983 a debutat în film, jucând în numeroase pelicule ale regizorilor Vasile Pascaru, Nicolae Ghibu, Boris Conunov, Valeriu Gagiu. A rămas în memoria spectatorilor mai ales pentru rolul lui Strătan din filmul „Corbii prada n-o împart”. Actorul n-a tratat cu superioritate nici apariţiile publicitare, unde a reuşit să creeze personaje cu adevărat îndrăgite de toată lumea. Boala a luat viaţa artistului la doar 68 de an. Pierderea unei personalităţi de un asemenea calibru este o mare durere pentru noi. Sincere condoleanţe soţiei şi celor doi feciori, şi să-l însoţească, neîntrerupt, aplauzele de recunoştinţă şi admiraţie în calea sa către cer”, spune şeful statului.
Boris Bechet a jucat în filme de renume, precum: „Să-ţi cânte cucul în faţă”, 1983 (Ştefan), „Nesfârşita lună a căuşului”, 1984 (Ion), „Un pichet liniştit”, 1985 (maiorul Steblov), „Corespondentul vostru special”, 1987 (căpitanul Negară), „Mioriţa”, 1987 (Ungureanu), „Medeea-80”, 1987 (bărbatul), „Corbii prada n-o împart”, 1988 (Stratan), „Cursa”, 1989 (părintele Vladimir), „Uliţa felinarelor stinse”, 1991 (legionarul), „Troiţa”, 1991, arată Adevărul.
Sursă foto: captură video Youtube