EXCLUSIV | Doinița Oancea, actrița din „Lia, soția soțului meu”, peripeții la filmări: „A fost cumplit pentru mine! Nu-mi venea să cred că mi se întâmplă asta”

Publicat: 24 mart. 2023, 15:00 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Doinița Oancea, actrița din „Lia, soția soțului meu”, ce o interpretează pe Găbiţa, dezvăluri de pe platourile de filmare!

Doinița Oancea, actrița din „Lia, soția soțului meu”, serialul ce se difuzează în fiecare joi seara, de la 20.30 la Antena 1, ne-a dezvăluit cum decurg filmările, dar și de ce peripeții a avut parte. Îndrăgita actriță petrece multe ore pe platourile de filmare, însă își găsește timp și pentru ea. O relaxează o fugă la mare sau întâlnirile cu prietenii.

Ce spune Doinița Oancea despre rolul în „Lia, soția soțului meu”?

Cum ți se pare rolul pe care îl ai în serialul ”Lia, soția soțului meu”? A fost greu să fii acea Gabi?

Sincer, n-a fost extrem de uşor, mai ales că sunt în contradicţie cu acţiunile şi cu felul în care relaţionează Găbiţa. Din reacţiile oamenilor care ne urmăresc şi cărora profit de ocazie să le mulţumesc că ne sunt alături în fiecare joi seara, pe Antena 1, în număr atât de mare, şi feedback-urile pe care le primesc, eu zic că am dat viaţă unui personaj cel puţin interesant . ;))

De altfel, încă de la momentul în care am citit primele episoade mi-a plăcut tare mult cum se dezvăluie personajele şi firul poveştii. Am rezonat cu Gabi a mea încă de la primele replici. E colorată, puţin acidă, atunci când e cazul, simpatică, ironică, inteligentă şi foarte intuitivă!

După experiența pe care o ai după atâtea roluri jucate, care este durata de timp necesară ca să înveți textul pe care îl ai?

Scurtă, foarte scurtă , nu vreau să spun exact  ;)) mai ales că şi diferă de la un personaj la altul. Dar trebuie să recunosc că sunt şi zile în care mintea mea nu mi-e prietenă… şi atunci mă mai bâlbâi sau am nevoie de câteva minute în plus.

Doinița Oancea, despre colegii din „Lia, soția soțului meu”: „Sunt tineri talentaţi, devotaţi, entuziasmaţi! Imi amintesc de mine la început”

Cum ți se pare că se descurcă colegii tăi care nu au atâta experiență sau unii dintre ei care fac asta pentru prim dată?

Am colegi extraordinari. Sunt tineri talentaţi, devotaţi, entuziasmaţi! Mă bucur mult pentru ei şi pentru ce trăiesc acum. Mă uit de exemplu la Tina (n.r. Tina Duceac, interpreta Emei)… şi îmi amintesc de mine la început… e o bucurie să o văd cât de fericită e în zilele de filmare… când conştientizează că face ce îi place atât de tare. Şi e şi foarte talentată şi frumoasă.

Știm că a fost ziua ta…Cum ai sărbătorit? Ce cadouri ai primit?

Am avut parte de o petrecere surpriză în seara de 14 spre 15, din partea prietenilor. Amuzant e că era cât pe aici să nu le iasă ( pentru că …  spontaneitatea mea :)) )

Am primit cadouri de tot felul, dar cel mai mult, evident, m-am bucurat de surpriza lor şi de faptul că au vrut să-mi fie alături şi-au organizat totul ! ;))

Pe 15, am fost la fast food :))

„Imi place să lenevesc pe canapea…sau să dau o fugă la mare dacă am un pic mai multă energie”

Printre atâtea filmări, ai timp și pentru tine? Ce faci în timpul acela? Cum te relaxezi?

Întotdeauna, dacă e ceva FOARTE IMPORTANT pentru mine, îmi fac timp. Găsesc timp pentru prieteni, o masă, o cafea, o ieşire… o discuţie lungă la telefon.

De relaxat… o mai fac la câte o ieşire din asta sau pur si simplu îmi place să lenevesc pe canapea…sau să dau o fugă la mare dacă am un pic mai multă energie (aşa cum s-a întâmplat acum câteva săptămâni) .

Ce ne poți spune despre viața ta personală? Cum mai este? Există vreun prinț…? 🙂

Viaţa mea personală este la momentul ăsta, PERSONALA. N-am nimic de spus public.

Doinița Oancea: „Haios e atunci când te mai împiedici sau îţi iese pantoful din picior în timp ce trebuie să te ridici de la masă nervoasă şi înţepată”

Peripeții haioase la filmările „Lia, soția soțului meu?”. Poți ne dezvălui 1-2?

Uuu, au fost nişte bâlbe groaznice, la primele secvenţe trase cu „soţul” meu, Alex Ion  (râde – n.r.). Am tras foarte multe duble. A fost cumplit pentru mine! Nu-mi venea să cred că mi se întâmplă asta.

Haios e atunci când te mai împiedici sau îţi iese pantoful din picior în timp ce trebuie să te ridici de la masă nervoasă şi înţepată, pentru că na, Găbiţa e mai mereu aşa . ;)) (asta e ce îmi vine în minte acum, pentru că mi s-a întâmplat recent, spre amuzamentul colegilor mei).

Te opresc oamenii pe stradă? Te recunosc? Ce-ți spun de obicei?

Mi se întâmplă încă de la primul proiect şi sunt confortabilă cu asta. Mă bucur că acum e Găbiţa.  “Uite-o pe actriţa noastră. Hei, Găbiţa! Pavel te înşeală cu Dana. Ce bine că ai ciufulit-o . :)))“. Cam asta îmi spun de regulă.

Ce spune actrița despre relația cu mama: „Suntem două încăpăţânate”

La un moment dat avea o afacere cu haine, rochii, dar și scoală de actorie? Te mai ocupi de ele sau momentan sunt „pe pauză”?

Şcoala nu am oprit-o niciodată. Chiar am început grupă nouă săptămâna trecută,  pentru copii cu vârste între 9 şi 14 ani. Cu ce am venit nou în ultima perioadă sunt atelierele de jocuri pentru cei cu vârste 18+. Nu sunt cursuri, nu au structură de curs, ci mai degrabă nişte întâlniri de sine stătătoare, la care pot participa pentru a se relaxa, a se distra şi, în acelaşi timp, ca să ia contact cu lumea actoriei şi să se mai descopere şi pe ei înşişi.

Cum e relația cu mama ta? Ce sfaturi ți-a dat de la care nu te abați niciodată?

Suntem două încăpăţânate, dar ne iubim foarte mult. E ok când nu ne certăm sau nu ne contrazicem.

Cred că mai presus de sfaturi sunt cei 7 ani de acasă – care m-au format şi mi-au dat un fel de a fi care nu s-a schimbat ( niciodată în rău, zic eu), de-a lungul timpului.

Foto: PR Antena 1

Publicat: 24 mart. 2023, 15:00 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă