Dieta verde. Cum să slăbești cu ajutorul legumelor de sezon
Dietă verde este o dietă extrem de populară inventată de nutriționiștii americani. Principiul de baza în dietă verde este consumul de cât mai multe legume și fructe de culoare verde.
Potrivit celor care au inventat dietă verde, pierderea în greutate apare că urmare a consumului de calorii negative. Dacă alegi să ții o astfel de cură de slăbire, trebuie să știi că dietă este destul de ușor de personalizat, pentru că presupune consumul de legume verzi la cele trei mese principale.
Astfel că, poți mânca doar legumele verzi care îți plac, cu condiția să nu le amesteci prea des cu alte categorii de alimente.
Citește și: Dieta Sirtfood. Cum a slăbit Adele atât de mult! Tot ce trebuie să ştii despre dieta revoluţionară!
Iată cum poate arăta meniul pentru o zi:
Dimineață: o cană de ceai verde, o felie de avocado cu ou și ardei gras;
Gustare: iaurt cu biscuiți;
Prânz: salată verde de castraveți, ardei, avocado și mazăre, kiwi
Gustare: salată de fructe;
Seară: o porție de legume fierte.
Atenție! Chiar dacă această dietă nu este foarte strictă, trebuie să aveți grijă la cantitatea pe care o consumați. Excesele nu sunt niciodată bune!
Ce spun medicii despre această dietă
Și medicii sunt de părere că dietă verde este utilă întrucât cuprinde alimente ecologice, fără amidon, cu puține calorii, carbohidrați și în același timp cu o cantitate mare de fibre.
Dietă verde ar trebui să compusă în principal din următoarele fructe și legume: mere verzi, castraveți, ardei verzi, dovlecei, salată verde, pătrunjel, mărar, spanac, ceapă, sparanghel, varză, etc.
În această dietă pe lângă fructele și legumele enumerate mai sus se mai pot consumă în cantități mici ouă, fructe de mare sau peste, pui și soia. Aceste alimente sunt și ele deasemenea bogate în proteine și acizi grași esențiali.
Sursa foto: Pexels.com