Dieta ușoară de primăvară. Plante și legume care te ajută la slăbit
Primăvara este anotimpul ideal atunci când vrei să ții o dietă. Multitudinea de plante verzi, numai bune de făcut salate sănătoase, legumele proaspete, toate te îmbie să începi să mănânci sănătos după lunga iarnă care abia s-a încheiat.
Ciao.ro îți prezintă dieta ușoară de primăvară, dietă cu care vei reuși să scapi de cel puțin 8 kilograme nedorite într-o singură lună!
Iată care sunt regulile esențiale ale dietei de primăvară:
- – bea 2 litri de apă pe zi
- – nu mai mânca după ora 8
- – renunţă complet la alcool şi sucuri din comerţ
- – renunţă la zahăr şi sare
- -fă 30 minute de mişcare pe zi
- – renunţă la ulei în salate
- – mănâncă mai picant
- – consumă alimente sau băuturi cu gust amar (ajută bila şi ficatul – secară, alac, andive, anghinare)
- – consumă alimente acre şi cât mai multe lămâi
- – consumă alimente bogate în fier (urzici, papadie, arpagic, salata si patrunjel)
Alimentele indicate în dieta ușoară de primăvară:
- Anghinarea
- Pastaile de mazare dulce
- Capsunile
- Sparanghelul
- Coriandul
- Castravetele
- Ananasul
- Avocado
- Bananele
- Nectarinele
Citește și: Dieta ketogenică, modul perfect prin care vei arăta ca un fotomodel! Ce trebuie să faci, pas cu pas!
Meniul unei zile atunci când ții dieta ușoară de primăvară
Micul-dejun
Un pahar cu lapte degresat;
Un ou fiert tare;
O felie de pâine integrală, prăjită, „unsă” cu brânză slabă de vaci SAU un bol de cereale integrale cu lapte degresat.
Gustare
Un fruct (măr, portocală, kiwi, banană) sau o legumă (roșie, castravete, morcov).
Prânzul
O salată de legume (salată verde, spanac, țelină, sfeclă, roșii, castraveți, ceapă verde, ridichii etc.) cu piept de pui la grătar sau fiert;
Un fruct la alegere (mai puțin banană, dacă ai mâncat-o la gustare) pentru a se evita scăderea glicemiei SAU sote de legume gătite la cuptor sau la abur (mazăre, fasole păstăi, morcovi, țelină, broccoli, porumb etc) preparate apoi sub formă de salată cu orez fiert. O poți mânca cu o porție mică de peste slab, preparat la grătar sau la aburi, notează clickpentrufemei.
Gustarea de după-amiază
Un iaurt dietetic sau un ceai cu efect antiadipos.
Cină
Un cartof (potrivit) copt la cuptor, alături de o salată de sezon (roșii, castraveții, ridichii, ceapă verde) și de brânză slabă de vaci. (poți amestecă cartoful cu brânză de vaci)
Sursa foto: Pexels.com