Dieta pentru rinichi ii detoxifica imediat. La ce alimente trebuie sa renunti de urgenta

20 07. 2019, 09:52

Dieta pentru rinichi te ajuta sa iti detoxifici aceste organe vitale. Este important sa fie evitate anumite alimente, care pot agrava situatia in cazul persoanelor cu deficiente renale. Pentru a elimina toxinele din rinichi este necesar sa tii un regim alimentar special.

De cele mai multe ori, atunci cand apelam la o dieta este pentru a scapa de kilogramele in plus. De aceasta data iti propunem o cura speciala, care sa iti ajute organismul in procesul de detoxifiere. Rinichii sunt localizati deasupra taliei, in spatele cavitatii abdominale. Organele fac diferenta in ceea ce priveste substantele benefice si cele nocive.

Dieta pentru rinichi ii detoxifica!

De aceea, buna functionare a rinichilor este absolut esentiala pentru a avea o sanatate de fier. Pentru ca sunt foarte importanti si trebuie sa ii protejezi, este recomandat sa tii o dieta pentru detox, prin care sa excluzi alimentele cu potential daunator. Detoxifierea ficatului in 9 zile

Rinichii sunt considerati cel mai important filtru al sangelui si retin substantele ce ne pot tulbura sanatatea, iar mai apoi le elimina prin urina. Substantele benefice sunt retinute si absorbite de organism. Daca vrei sa tii o dieta care sa iti ajute rinichii, este esential sa consumi cel putin 2 litri de apa pe zi.

Totodata, rinichii sunt direct implicati si in productia naturala de vitamina D. Mai mult mentin sanatatea oaselor prin faptul ca produc calcitriol. O cura de detoxifiere este recomandata pentru persoanele care au retentie de apa, dureri la urinare, posibile infectii ale vezicii urinare, posibile infectii renale, hipertensiune arteriala sau oboseala cronica.

Alimente interzise

Atunci cand dai startul acestei diete care sa iti curete rinichii trebuie in primul rand sa renunti la un consum excesiv de sare. Totodata, nu se mai consuma alimente care lasa reziduuri toxice. Asa cum sunt cafeaua, lintea, nucile sau prunele.

Persoanale care urmeaza cura trebuie sa se fereasca si de alimentele bogate in purine. Acestea cresc nivelul de acid uric din rinichi. Cateva exemple ar fi mezelurile, organele, leguminoasele, sardine si ansoa.

Mai mult, trebuie sa tineti cont si de alimentele mult prea bogate in potasiu, ce pot cauza probleme renale celor cu rinichii slabiti. In acest caz, se evita spanacul, cartofii dulci, portocalele, varza si cartofii.

Trebuie sa te asiguri ca ai un consum regulat de alimente diuretice, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Cateva recomandari sunt ananasul, broccoli, anghinare, ceapa si nasturel. Puteti opta si pentru bauturi diuretice, cum ar fi infuziile de patrunjel, anason, papadie sau coada-calului. Infuziile se consuma zilnic, cel mult o saptamana.

Alte alimente precum carnea rosie, carnea de pasare, laptele si lactatele, dar si ouale se consuma in portii moderate. Mai mult, nu este necesar sa le elimini complet din alimentatie.

sursa: dozadesanatate.ro