Detalii şocante! Ce se întâmplă de fapt în corpul nostru după ce ne infectam cu COVID-19

14 03. 2020, 10:00
Noul coronavirus ar fi circulat printre oameni cu multă vreme în urmă. Ce l-a făcut să devină virusul ucigaș de astăzi.
Un studiu recent arată faptul că persoanele care se refac după ce au fost bolnave de COVID-19 pot pierde 20-30% din funcţia pulmonară şi pot avea dificultăţi atunci când merg mai repede
„Gâfâie când merg un pic mai repede. Unii pacienţi pot avea o scădere de 20-30% a funcţiei pulmonare”, a declarat doctorul Owen Tsang Tak-yin, citat de South Morning Post.
Dintre cele peste 137.000 de persoane infectate la nivel mondial, aproape 70.000 şi-au revenit. Efectele pe care le are virusul asupra plămânilor au fost observate de medici din Hong Kong. Aceştia au constatat că la fiecare 12 persoane externate după ce au fost bolnave de COVID-19, două-trei aveau redusă funcţia pulmonară.
Totuşi, este prea devreme pentru a vorbi despre efectele pe termen mediu şi lung ale bolii, mai spun doctorii.
Boala afectează în special persoanele vârstnice. De aceea Italia, o ţară cu o populaţie îmbătrânită, este afectată atât de puternic de epidemie.
„Dintre cei infectaţi, majoritatea îşi vor reveni”, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Spirtul medicinal, armă împotriva coronavirusului

Poate fi folosit pentru dezinfectarea suprafețelor pe care le atingem în mod frecvent. Pentru igenizarea mâinilor e de preferat să ne spălăm cu apă și săpun cel puțin 30 de seunde.

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă folosirea alcoolului sanitar (spirt medicinal) ca măsură de prevenire a infecției cu coronavirus. Alcoolul sanitar (etanol 70%) poate fi folosit pentru dezinfectarea suprafeţelor atinse frecvent.
Pentru dezinfectarea mâinilor este recomandată spălarea pe mâini cu săpun timp de minimum 30 de secunde (cam cât durează să cântăm primele 3 versuri din “Deșteaptă-te române!”) sau folosirea de dezinfectant sub formă de gel (cu etanol 70%). Alcoolul sanitar este inclus în registrul național al produselor biocide din România, actualizat în ianuarie 2020.Produsul este destinat exclusiv uzului extern, a nu se consuma”, a transmis Ministerul Sănătății.