Declaratia Unica in 2019: cand si cum se depune acest act la ANAF

04 03. 2019, 13:01

Declaratia Unica in 2019: cand si cum se depune acest act la ANAF. Este un document extrem de important pe care trebuie sa il depui la Fisc cat mai curand. Declaratia Unica in 2019 e pentru persoanele fizice sau persoanele fizice autorizate care au venituri din activitati independenta.

Din 2019, aceasta declaratie se depune numai in format electronic. Data limita este 15 martie 2019, inclusiv, informeaza capital.ro. ANAF are un nou model de Declaraţie Unică în 2019, pe care l-a pus în dezbatere, şi care a fost publicat şi Monitorul Oficial. Noul formular are modificări noi, fata de cel din 2018.

Declaratia Unica in 2019 se depune pana pe 15 martie

Declaratia Unica in 2019 cand si cum se depune acest act la ANAF

Termenul limita e de 15 martie, inclusiv. Cine depune declaratia unica mai devreme, poate beneficia de bonificatii. Noul formular se completeaza si se depune de persoanele fizice care realizeaza individual sau prin asociere, venituri sau pierderi in Romania sau in strainatate, care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declaraţia se completează şi se depune la ANAF şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Cum se depune Declaratia Unica in 2019

  • – prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV);
  • – pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Cum arata Declaratia Unica in 2019 – intra aici sa vezi noul formular

Declaratia Unica in 2019 – modificarile noi

  • -apariţia rubricilor pentru stabilirea impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2019.
  • -apariţia unei secţiuni pentru declararea impoitului din jocuri de noroc în urma participării la jocuri de noroc online şi festivaluri de poker, realizate în perioada 1 ianuarie – 22 martie 2018.
  • – modificarea secţiunii privind destinaţia unei sume din impozitul datorat pe venitul net/câştigul net anual impozabil, pentru susţinerea entităţilor nonprofit/unităţilor de cult sau acordarea de burse private.