De ce trebuie sa renunti la folia de aluminiu atunci cand gatesti! Obiceiurile din bucatarie care te imbolnavesc

03 03. 2019, 15:00

Nu intotdeauna este foarte bine sa folosim folia de aluminiu, in locul clasicei hartii de copt. In mod normal, aceasta trebuie utilizata in bucatarie doar cu trei scopuri, si atat! Desi pare un obiect folositor, ba chiar inofensiv pentru sanatate, lucrurile stau putin diferit.

E recomandata atunci cand vrem sa acoperim suprafetele pe care gatim alimentele. Sau ca ambalaj pentru a pastra prospetimea alimentelor, fie pentru a pastra mancarea calda, imediat ce este gata. Atentie, insa, preparatele trebuie lasate la racit inainte sa fie acoperite.

Folia de aluminiu poate cauza boli ca Alzheimer!

Exista cateva motive temeinice care te vor face sa renunti indata la folia de aluminiu. Daca obisnuiesti sa o folosesti, in mod regulat, chiar de cateva ori pe saptamana, ar fi bine sa nu mai ai acest obicei, cel putin o perioada.

Folia de aluminiu devine toxica pentru organismul uman daca este expusa la temperaturi ridicate. Asa se intampla daca o folosim pe post de suport pentru alimente, in tava pe care urmeaza sa o punem la cuptor. Expusa la temperaturi mari, dauneaza sanatatii.

Nu este intotdeuna recomandat sa o folosim nici cand vrem sa acoperim alimentele calde. Mai ales daca acestea nu sunt lasate suficient la racit si intra in contact cu folia de aluminiu. Cele mai periculoase devin mancarurile picante sau foarte acide, potrivit dozadesanatate.ro.

Ingerarea de aluminiu duce la dezvoltarea unor boli grave. Mai exact, pacientii care sufera de afectiuni renale sunt cel mai grav afectati, acest metal fiind periculos. Totodata, duce la riscurile de imbolnavire cu Alzheimer, sau la afectiuni ale oaselor. Poate reduce si rata de crestere a celulelor din creierul uman.

La fel de periculos este si atunci cand vrem sa avem oalele si tigaile foarte curate, asa cum este si normal, dar exageram prin modul in care le spalam. Daca vrei sa reduci riscul de inghitire a pulberei de aluminiu, acesta este un alt obicei din bucatarie pe care sa il eviti. Atunci cand speli vasele, asigura-te ca nu freci oalele prea tare, si mai ales nu cu un burete din sarma.