De ce isi fac femeile poze sexy? Cercetatorii au aflat motivul

Publicat: 28 sept. 2018, 12:19 Autor: D. C. Life

Un studiu a raspuns la aceasta intrebare pe care multi si-o pun!

De ce isi fac femeile poze sexy? Nu pentru a atrage barbatii, asa cum ar crede orice om. Femeile îşi fac selfie-uri sexy pentru a concura cu alte femei. Sau pentru a urca pe scara socială în medii în care nu au aceleaşi şanse cu bărbaţii. Cercetarea a fost efectuată de o universitate australiană, transmite Agerpres.

Studiul a fost publicat in revista Proceedings of the National Academy of Sciences. Femeile îşi fac selfie-uri în ipostaze provocatoare în medii cu o mai mare inegalitate economică, mai degrabă decât în medii unde sunt oprimate pe bază de gen.

Oamenii de ştiinţă au analizat 68.000 de autoportrete – sau selfie-uri -în ipostaze sexy, postate pe platformele de socializare Instagram şi Twitter în 113 ţări. Au tinut cont si de locul în care au fost făcute acestea.

De ce isi fac femeile poze sexy?

De ce isi fac femeile poze sexy Cercetatorii au aflat motivulPrevalenţa selfie-urilor sexy este corelată cu inegalitatea veniturilor. Pozele sunt mai provocatoare în mediile în care veniturile sunt inegale, iar oamenii mai preocupaţi de statutul social.

De ce isi fac femeile poze sexy Cercetatorii au aflat motivul„Nu am descoperit nici o asociere cu opresiunea de gen”, a precizat studiul.

„Totul este despre cum femeile concurează şi de ce concurează”, a declarat autoarea principală a studiului, Khandis Blake, de la Universitatea din New South Wales.

De ce isi fac femeile poze sexy Cercetatorii au aflat motivulPotrivit acesteia, femeile „sunt mai predispuse să investească timp şi efort postând selfie-uri sexy în locuri unde inegalitatea economică este în creştere şi nu în locuri unde bărbaţii au mai multă putere la nivel social şi unde inegalitatea de gen este puternică”.

Publicat: 28 sept. 2018, 12:19 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă