De ce boli risti sa suferi, in functie de grupa de sange! Poate avea un impact urias asupra sanatatii!

Publicat: 22 oct. 2018, 17:05 Autor: madalina m. General

Grupa de sange a fiecarei persoane poate determina si la ce boli suntem predispusi.

Desi nu se cunosc foarte multe detalii legate de acest subiect, s-ar parea ca legatura uriasa intre grupa de sange si starea generala de sanatate e una uriasa.

In general, grupa sanguina este determinata de proteinele de pe suprafata celulelor rosii din sange. Principalele grupe pot fi A, B, AB, iar cea mai comuna dintre ele este 0. De asemenea, e foarte important sa ne cunoastem grupa de sange, pentru ca astfel ne putem feri de boli si afectiuni serioase.

grupa de sange

Pentru ca nu putem alege cu ce grupa de sange sa ne nastem, e foarte bine sa stim ce slabiciuni prezinta fiecare dintre ele. Mai mult, anumite probleme de sanatate, oricat de neinsemnate ar putea parea, pot fi evitate din timp.

Caracteristicile hematologice ale fiecarei grupe de sange ne ajuta sa ne dam seama cum va actiona sistemul imunitar impotriva anumitor virusuri, bacterii, dar si cum sa combatem mai eficient posibilele afectiuni provocate de acestea.

Un studiu realizat de oamenii de stiint de laHarvard School of Public Health” a aratat ca cei care au grupele A, B sau AB prezinta un risc mai mare de boli coronariene, in comparatie cu persoanele care au grupa 0, potrivit playtech.ro.

grupa de sange

Aceleasi grupe de sange au risc foarte mare de formare a cheagurilor de sange periculoase. Un alt studiu realizat de catre specialistii de la Universitatea din Vermont, in SUA, si care a implicat 30.000 de oameni a aratat ca cei cu grupa de sange AB au un risc cu 82% mai mare de a avea probleme cu memoria.

Un asemenea simptom duce mai apoi, in timp, la provocarea dementei. Lucrurile pot fi insa controlate, atata vreme cat persoana in cauza nu fumeaza, nu consuma alcool si mananca sanatos pentru a ramane in forma. Recomandat este sa isi pastreze creierul activ prin citit, interactiunile sociale sau puzzle-uri.

In urma studiului realizat in Statele Unite ale Americii a mai reiesit si persoanele cu grupa de sange A prezinta riscuri crescute de cancer la stomac. Oamenii cu grupa 0 sunt mai predispusi la ulcer peptic.

Publicat: 22 oct. 2018, 17:05 Autor: madalina m. General
Pe aceeași temă