Cutremur în România. L-ați simțit?

Publicat: 18 Apr. 2021, 15:01 Arhiva
Cutremur în România. L-ați simțit?

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 pe Richter a avut loc duminică, la Buzău, în zona seismică Vrancea, informează Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul s-a produs la ora 13.03 în Buzău, zona seismică Vrancea. Cutremurul, de 3,8 pe Richter, a avut loc la o adâncime de 134 de kilometri. Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Brașov, Ploiești, București, Bacău, Pitești, Brăila, Galați, Sibiu, Ruse, Iași.

Vine marele cutremur în România? Ce spun specialiștii

În data de 4 martie 2021 s-au împlinit 44 de ani de la cea mai mare catastrofă de care a avut parte țara noastră, și anume seismul din 1977. Experții în domeniu spun faptul că România ar putea avea parte de o catastrofă în care 25.000 de oameni ar putea muri, aceștia doar în București.

„Activitatea seismică este una normală. Se respectă numărul de cutremure lunare. În zona Vrancei și în România se produc cam 15 cutremure pe lună. Au fost mai multe cutremure mari de la cel din 1977 încoace: cel din 1986, cele două cutremure din 1990, cel din 2004. Au mai fost cutremure mari de peste 6 în acești ani.

Trebuie să fim pregătiți ca un cutremur mare să se producă oricând. Un cutremur de peste 7 grade produce efecte mari în București și în alte orașe. Sunt foarte multe clădiri peste care au trecut multe cutremure. S-au consolidat anumite clădiri, alte clădiri au rămas neconsolidate. Clădirile s-au degradat și în timp, nu doar din punctul de vedere al cutremurelor”, a spus Constantin Ionescu, directorul general al Institutului Național pentru Fizica Pământului, arată realitatea.net.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 18 Apr. 2021, 15:01 Arhiva
Pe aceeași temă