Nu o sa mai bei bere direct din sticla! De ce e esential sa o torni in pahar?! Un expert iti explica si te va convinge pe loc VIDEO
Cum se toarna corect berea in pahar si de ce nu se bea din sticla. Barbatii se impart in doua grupe mari: cei care beau berea direct din sticla / doza sau cei care o toarna in pahar cat mai prelins pe margine astfel incat sa nu faca absolut deloc spuma. Oricare dintre variante este foarte gresita, iar un “somelier de bere” va va explica in filmuletul de la finalul materialul exact de ce.
De ce este important de fiecare data cand vrei sa bei o bere sa o faci dintr-un pahar si mai ales de ce conteaza foarte mult cum o sa torni berea aia in pahar. Berea are acid, foarte mult acid si este nevoie sa eliberezi o parte din acel acid in pahar. Problema este ca foarte putini oameni stiu exact cum se face asta si mai ales care sunt efectele adverse daca nu o faci cum trebuie.
Atunci cand probabil bei o bere in oras s-ar putea sa dai peste un barman care pare foarte atent sa nu faca deloc spuma berea si sa nu depaseasca sub nicio forma paharul, dar de fapt metoda este cu totul alta. Daca CO2-ul nu este eliberat din bere, atunci cand imediat dupa ce o bei comanzi o portie de nachos sau orice altceva de mancare s-ar putea sa ai parte de o reactie foarte urata in stomacul tau.