Cum se poate scăpa de celulită in patru pasi rapizi
1.Pasul I
Feriți-vă de carbohidrați după ora 18. Evitați dulciurile, fructele, făinoasele și leguminoasele (fasole, mazăre) la masa de seară, glicidele din compoziția lor vor fi transformate ușor în grăsime. Limitați-vă la protein slabe (pește, carne) și multe legume, pe cât posibil consummate proaspete, ca salată.
2.Pasul II
Faceți abuz de antioxidanți. Vitaminele antioxidante A,C și E sunt principalele arme de luptă împotriva radicalilor liberi și au proprietatea de a întări și proteja pielea. Faceți abuz de legume proaspete, care cu cât sunt mai puternic coloratem cu atât conțin mai mulți antioxidanți și fitonutrienți cu effect benefic. Nu uitați de fructe, semințe, nuci, alune, migdale, sunt produse ideale pentru o gustare anticeluluitică.
3.Pasul III
Folosiți-vă de acizii grași esențiali Omega-3. Rolul acestora este să reducă procesele inflamatorii (inclusive celulita), să întărească structura pielii și să neutralizeze procesele oxidative declanșate de radicalii liberi. Pe lângă suplimentele omega-3 din farmacii, nu uitați să consumați de minim 2 ori pe săptămână pește gras (somon, ton, sardine, macrou, hering). Surse vegetale de acizi grași omega-3 sunt fructele oleaginoase (nucile) și semințele de in.
4.Pasul IV
Mâncaţi proteine slabe la fiecare masă. Faceţi un obicei din a introduce la fiecare masă o mică porţie de carne slabă, peşte ouă sau tofu. Proteinele conţin albumină şi aceasta ajută la drenajul lichidelor care stagnează între adipocite. Celulita reprezintă în primul rând o stază limfatică la nivelul pielii, care provoacă aspectul de „coajă de portocală”, deci evacuarea acestui edem local are drept consecinţă ameliorarea problemei.