Cum merg la scoala copiii din Vietnam? Imaginile cu ei, in saci de plastic, au facut inconjurul lumii VIDEO
Viralul saptamanii pe Facebook este cum merg la scoala copiii din Vietnam. O serie de imagini publicate de boredpanda.com a frant inimile celor care, poate, in copilarie, au fost ca ei. Dar si a celor mai umani care inteleg greul celor saraci si empatizeaza cu ei.
In timp ce la noi scoala se inchide daca e prea cald, ploua sau ninge putin, in Vietnam asa ceva nu se intampla. In plus, la polul opus elevilor din Romania sunt cei din Vietnam. Ai nostri se plang ca subiectele la teze, Evaluarea Nationala sau BAC sunt prea grele, dar de acesti elevi, ce sa mai zicem?
Cum merg la scoala copiii din Vietnam
Huoi Ha este un oras in apropiere de provincia Dien Bien, Vietnam. Copiii care locuiesc aici stiu ca educatia este importanta. Mai stiu ca e singura lor sansa de a scapa de saracia in care traiesc, alaturi de familiile lor. Asa ca zi de zi fac acest efort.
Si eforturile lor sunt zilnice. Copiii din Vietnam merg la scoala in saci de plastic. Pentru a ajunge la unitatea de invatamant, trebuie sa traverseze un rau. Cum nu au pod sau barci care sa faca pe taxiul, copiii sunt izolati in saci transparenti, din plastic, care ii mentin curati si uscati pana la scoala.
Elevii traverseaza raul in saci
Elevii sunt traversati in fiecare zi de cei mai buni inotatori. Cand ploua sau cand se umfla raul, e singura solutie prin care micutii pot ajunge la scoala. In fiecare zi, inotatorii cara 50 de copiii peste apa involburata, plina de curenti, a raului.
Conform Vov.Vn, elevii se tem de aceasta practica de a traversa raul. Dar stiu ca alta solutie nu au, cum nu vor sa lipseasca nici o zi de la scoala 🙂 Traversarea este una periculoasa. Orice miscare gresita a inotatorului poate insemna moartea elevului. Daca da drumul la sac, acesta va fi purtat de curenti.
Copiii din Vietnam, in pericol zilnic
In plus, apa va intra cu usurinta in sac si copiii risca sa moara inecati sau sufocati, mult mai rapid decat fara sac. Adultii spera ca autoritatile sa le afle drama si sa se implice. Vor sa fie construit un pod care sa le permita copiilor traversarea raului, fara teama ca ar putea muri oricand.