Cum economisești bani fără să renunți la lucrurile care îți plac
Azi vorbim despre economii. În ziua de azi, cu toții ne dorim să avem cât mai mulți bani. Și despre modul în care poți rămâne cu bani în buzunar și dacă îți faci toate poftele. În ziua de azi, bugetul trebuie să fie strict și calculat, lună de lună. Sunt trucuri geniale pe care trebuie să le urmezi dacă vrei să îți umpli conturile de economii! Doar așa poți pune bani la ciorap: doar daca inveti sa economisesti!
Cum economisești bani
6. Metoda 20/80
Utilizarea acestui plan implică faptul că sunteți gata să faceți următoarele:
- Plătiți toate datoriile și împrumuturile bancare.
- Investiți într-o afacere sau economisiți aproximativ 20% din salariul dvs. lunar. Sunt banii pe care nu-i poți cheltui, DELOC!
- Cheltuiți restul de 80% din salariul dvs. în orice fel doriți.
Trebuie să vă amintiți că întâi economisiți, apoi cheltuiți. Dacă 20% este prea mare, începeți cu 10% sau cu cel puțin 5%. Acest lucru vă va ajuta să vă dezvoltați un obicei și să creați un fond de economii.
5. Metoda 60/10/10/10/10
Această metodă funcționează astfel:
- 60% pentru cheltuielile principale,
- 10% pentru pensionare,
- 10% pentru achizițiile pe termen lung,
- 10% pentru cheltuieli rare,
- 10% pentru divertisment.
Principalele cheltuieli sunt: alimente, utilități, transport și îmbrăcăminte. O mașină, o renovare a casei sau achitarea datoriilor aparțin toate achizițiilor pe termen lung. Cheltuielile rare sunt: repararea mașinii, vizitarea unui medic sau daruri scumpe. Dacă aveți o datorie mare, redirecționați cei 10% pentru pensionare spre ea, până când o achitați.
4. Metoda 10%
Această metodă înseamnă că trebuie să economisiți 10% din venitul total. Avantajul acestei sume mici este că nu va afecta bugetul sau calitatea vieții dvs. Este bine să puneți acești bani într-o bancă, astfel încât să nu aveți cum să o cheltuiți imediat. Dacă puteți salva cu ușurință 10%, încercați 15% sau chiar 20%.