Cum ar putea arăta şcoala din toamnă. Vor fi schimbări majore!

de: Elena
17 06. 2020, 09:31
Cum ar putea arăta şcoala din toamnă. Vor fi schimbări majore!

Şcoala ar putea arăta complet diferit faţa de ceea ce ştiam până acum. La toamnă, școala ar putea să înceapă cu cel mult 15 elevi în clase și cu ore de 30 de minute. Sunt propuneri făcute de Institutul Național de Sănătate Publică, pentru evitarea transformării școlilor în focare de COVID-19.

Documentul a fost publicat pe site-ul ministerului Sănătății.

Institutul Național de Sănătate Publică spune că programul școlilor trebuie organizat astfel încât să evite aglomerația. Orele de începere a programului trebuie să fie diferite pentru fiecare ciclu iar pauzele vor fi majorate la 15-20 de minute fiecare, pentru ca elevii să aibă timp să meargă la toaletă fără să stea prea aproape unul de altul.

În fiecare clasă vor fi cel mult 15 elevi iar fiecare dintre aceștia va avea un spațiu de siguranță de 4 metri pătrați. Același spațiu trebuie rezervat și profesorului.

Semnal de alarmă din partea profesorilor: „Dacă epidemia de coronavirus revine în toamnă, riscăm să îngheţăm anul şcolar”

Pentru 2.824.594 de elevi viaţa s-a schimbat total în ultimele luni. Au învăţat de acasă, care cum au putut din cauza epidemie de COVID 19. Cursurile s-au făcut online, dar nu toţi au avut acces la ore. Cadrele didactice atrag atenţia şi explică faptul că epidemia de COVID 19 poate să revină din toamnă, iar sistemul educaţional nu este pregătit pentru predare online.

“Dacă ne gândim la faptul că e posibil din toamnă să revină această pandemie, atunci va trebui să continue această formă de învăţare, adică online, acum de bine de rău a fost materia parcurs cât de cât, în semestrul al doilea. Dar nu suntem pregătiţi să predăm aşa toată materia, lunile spetembrie, octombrie, noiembrie, decembrie”, a declarat pentru mediafax.ro Simion Hăncescu preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Profesorii spun că soluţia ar fi ca cei din Ministerul Educaţiei să identifice familiile şi cadrele didactice care nu au tablete sau calculatoare şi să cumpere în regim de urgenţă dispozitive pentru toată lumea.

“Eu am primit scrisoari de la părinţi şi elevi care nu au nici lumină, dar apoi tablete sau internet. Nu ştiu cum vor reuşi să rezolve problemle cei de la minister”, a mai declarat Simion Hăncescu pentru mediafax.ro.

Profesorii se tem că dacă şcoala online se va face pe o perioadă mai lungă şi nu toţi elevii vor avea acces la ea, anul şcolar 2020-2021 ar putea fi îngheţat.