Cu gluga în cap, în trening și cu punga de zarzavaturi, ”a dat blană” unui bolid de 100.000 de euro! Cea mai bogată folcloristă din România a ieșit ”deghizată” pe stradă. O recunoști?
Cornelia Rednic, căci despre ea este vorba, n-a uitat de unde a plecat. În cazul ei se poate aplica perfect proverbul: „Poți să scoți omul din Maramureș, dar nu poți să scoți Maramureșul din om!”.
Colegii noștri, paparazzi CIAO.RO, au surprins-o zilele trecute pe artista de muzică populară pe străzile Bucureștiului. La prima vedere, soția lui Lupu Rednic este de nerecunoscut. Gluga bine îndesată pe cap, mască de protecție și o pungă de zarzavaturi în mâna. Cine ar fi crezut că o astfel de apariție tocmai ce a coborât dintr-un bolid de nu mai puțin de 100.000 de euro.
Iată, da, aceasta este realitatea. Cornelia Rednic se bucură de beneficiile materiale aduse de viața de artist popular cu mare succes la public, dar nu a uitat de unde a plecat. În doi timpi și trei mișcări, doamna Rednic își dă jos costumul popular atent călcat și perfect apretat, și-și pune în locu-i treningul no name, vesta de fâș, pantofii sport în picioare și se pornește să facă shopping de… cele necesare gurii. Așa a fost surprinsă zilele trecute și mai mai să nu o recunoaștem.
În altă ordine de idei, cuplul artistic Cornelia și Lupu Rednic au reușit să se adapteze frumos în această pandemie. Apropiații lor spun că din fericire nu fost mult mai puțin afectați de efectele dezastruoase pe care lipsa evenimentelor le-au avut în cazul altor artiști. „Vinovat” pentru această reușită este capul familiei, Lupu, un tip de om extrem de descurcăreț.
Căsătoriți de 28 de ani, cei doi artiști au luat-o de la lingură, vorba românului. Nu le-a mers de la început așa de bine, însă au construit împreună. Înainte de pandemie, luau între 1000 și 2500 de euro pe un spectacol și avea câteva pe lună. ”Noi, când am plecat la drum, am fost nişte oameni simpli, chiar săraci”, povestea artista într-un interviu.
„Eu după clasa a X-a am renunţat la şcoală şi m-am măritat cu Lupu. Apoi mi-am dat seama că nu e bine, m-am întors la şcoală, mi-am terminat studiile, apoi am făcut şi facultatea, pe toate pe rând”, a mai spus artista.
Cumva, povestea lui Lupu este similară. „În 1985 am terminat clasa a VIII-a şi am plecat la Arad, localitatea Nădlac, unde munceam cu caii şi căruţa. Transportam porumb, sfeclă de zahăr şi furajeră”, îşi aminteşte cu nostalgie Lupu. La vioară a început să cânte la 14 ani. A prins drag de acest instrument după ce l-a auzit cântând pe vecinul Vasile a lu’ Pojonic. „Mi-a plăcut aşa de mult, că am cumpărat o ceteră şi o zongoră de la el. Atunci a început dragostea pentru artă şi tradiţia populară. Nicăieri nu plecam fără vioara cu care începusem să-mi câştig existenţa. În serile de iarnă mergeam cu doi-trei feciori la fete, la câte o şezătoare”, povestea artistul. În toamna anului 1990 s-a mutat în Sighetu Marmaţiei, într-un cămin de nefamilişti. În această perioadă a lucrat ca bucătar-ospătar, unde era coleg de serviciu cu cea care avea să-i devină soacră. Ziua, el muncea la restaurant, iar seara urma cursurile de liceu la seral. Atunci a cunoscut-o pe Cornelia. A simţit din prima clipă că ea este perechea lui. La nici doi ani de când s-au cunoscut, au început să cânte împreună, iar muzica i-a legat şi mai tare.
Din 2006, cuplul Rednic a părăsit plaiurile maramureșene și s-a mutat la București, în miezul „situației”.