Coronavirusul mai face o victimă! Cea mai mică fiică a lui Nelson Mandela a murit
Zindzi Mandela, cea mai mică fiică a lui Nelson Mandela, a murit infectată cu noul coronavirus. Devăluirea a fost făcută de fiul ei, la câteva zile de la moartea ei, la vârsta de 59 de ani.
Fiul lui Zindziswa „Zindzi” Mandela, Zondwa Mandela, a dezvăluit, joi, că mama lui a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, în Johannesburg, luni, în ziua decesului ei, potrivit The Daily Mail.„Mama mea a fost depistată cu noul coronavirus, în ziua decesului ei. Totuși, asta nu nseamnă că a murit din cauza unor complicații date de COVID-19. Doar pentru că acel test a ieșit pozitiv, acum suntem obligați să acționăm în cadrul regulamentului existent pentru cazurile de deces, în rândul pacienților cu COVID-19”, a spus nepotul lui Nelson Mandela.
Fiica cea mică a lui Nelson Mandela şi a celei de-a doua soţii a sa Winnie Madikizela-Mandela, era ambasadoare a Africii de Sud în Danemarca când a murit. Nelson Mandela a murit în decembrie 2013, iar mama sa, Winnie Madikizela-Mandela, a decedat în aprilie 2018.
Doar doi dintre copiii lui Nelson Mandela mai sunt în viață – Zenani Mandela, în vârstă de 61 de ani, și Pumla Makaziwe „Maki” Mandela-Amuah, în vârstă de 66 de ani, scrie antena1.ro.
Cine a fost Nelson Mandela
Nelson Rolihlahla Mandela s-a născut la 18 iulie 1918 în satul Mvezo, în Transkei (sud-est), în clanul regal Thembu al etniei xhosa. Ulterior, el s-a mutat în satul vecin Qunu, unde a petrecut, conform spuselor sale, „anii cei mai fericiţi” – o copilărie liberă la ţară probabil idealizată -, după care a primit o bună educaţie. În timp ce învăţătorul său l-a numit Nelson, tatăl său îl striga Rolihlahla („cel care creează probleme”, în xhosa). Mandela s-a manifestat foarte devreme ca un spirit rebel.
Lider al luptei persoanelor de culoare împotriva regimului rasist care se străduia să instituţionalizeze segregaţia în Africa de Sud, Mandela a petrecut 27 de ani în detenţie, în perioada 1964-1990.
Din spatele gratiilor, el a devenit simbolul oprimării poporului său, în timp ce lumea întreagă manifesta şi organiza concerte pentru a fi eliberat. Însă, chiar înainte să fie eliberat, el a învăţat să-şi înţeleagă adversarii – cunoscându-le limba, afrikaans, şi poezia – să-i ierte şi să lucreze cu ei. Aceasta îi va aduce Premiul Nobel pentru Pace în 1993, împărţit cu ultimul preşedinte al regimului de apartheid, Frederik De Klerk.
Nelson Mandela s-a stins din viaţă pe 5 decembrie 2013, la Johannesburg, Africa de Sud.