Concurenții din cea de-a treia ediție Românii au talent povestesc, în exclusivitate, despre emoția de a urca pe scenă: ”mi-ar plăcea ca oamenii să mă iubească”
Philip Bull va urca pe scenă cu un moment în care va îmbina muzica cu pasiunea lui pentru arta circului, care se va vedea printr-un personaj surprinzător pe care-l va aduce pe scenă. Înainte de participare, acesta a vorbit puțin despre el: ”Am 21 ani, sunt din Marea Britanie, am venit în România cu un act silly pe care l-am pregătit. Fac o combinație între circ și lucruri muzicale. Nu cred că a mai fost văzut înainte și e posibil sau nu să o dau în bară. Am crezut că ar fi amuzant de făcut deoarece este greu, dar totodată foarte silly. Îmi place să merg la show-uri de talente pentru că e amuzant, pentru că îmi aduce o energie și pentru că e silly”.
Un frumos grup format din 36 de membri, care iubește tradiția și care reunește tineri între 2 și 12 ani, Ansamblul Mugurași de la Chindie, va urca pe scenă și promite să facă spectacol. Coordonatorul acestora ne-a declarat: ”Acest grup este format din copii între 2 și 18 ani – mugurași – copii foarte mici și Chindie – de la Turnul Chindiei. Chiar dacă sunt mici, iubesc dansul popular și vor să arate că se poate face la orice vârstă, totul cu susținerea părinților. Am pornit acest proiect în urmă cu 4 ani, lucrez cu 60 de copii, dar în ultimul an am putut fi mai vizibil deoarece a fost greu cu achiziționarea de costume, chiria sălii. Aducem simplitate, frumosul. Când vezi un copil de 2 ani care ține ritmul cred că este cel mai frumos lucru pe care-l poți vedea. Ei își doresc foarte mult să fie cunoscuți și dacă ar câștiga, și-ar cumpăra un autocar cu numele lor, ca să colinde toată țara. Își doresc să ajungă în turnee internaționale și să fie mândri ca înainte de cântare să sune imnul”.
La 43 ani, din Las Vegas, va veni Xavier Mortimer, un magician care s-a făcut remarcat la nivel internațional. ”Am văzut un magician care făcea un truc interesant, aveam 10 ani și nu mai văzusem așa ceva până atunci. Pentru mine a fost o descoperire, nu știam ce înseamnă și ce presupune. Tatăl meu a găsit o carte veche, deoarece nu aveam niciun fel de internet la acel moment. Am găsit cartea veche, am recitit-o de vreo 20 de ori. Pas cu pas, am cunoscut alți magiciani și am început să învăț noi trucuri. Să fiu pe scenă este parte din viața mea, nu cred că aș putea trăi fără să fiu pe scenă. Sunt multe lucruri frumoase, fac oamenii fericiți. Îmi dă o plăcere dublă – prima este că-mi trăiesc pasiunea, a doua este că inspir oamenii. Îi scot din viața lor cotidiană care uneori este foarte dificilă. Mi-ar plăcea ca oamenii să mă iubească și să construiască o statuie pentru mine în centrul Bucureștiului (râde)”.
Din Râmnicu Vâlcea, la doar 19 ani, Raluca Bălășoiu și-a găsit chemarea în muzica populară, iar în emisiuen vine cu dorința de a arăta ce se află în sufletul ei. ”De pe la 5 ani, mergeam la Biserică. Un călugar de la strană m-a auzit că am ureche muzicală, dar târziu am mers pe acest drum. Deși cântam la Biserică, învățasem toată Sf Liturghie. Știam toate cântările bisericești. La ora de religie m-a pus doamna învățătoare să cânt ”Cuvine-se cu adevărat”, iar de atunci m-au înscris la un concurs de muzică la Drăgășani, unde am luat mențiune. În următorul an, când am văzut că iau premiu, am început să cânt piese populare. M-am înscris la Școala Populară de Arte și am învățat o doină, și am luat premiul 1 în clasa a 7a. Mi-a dat încredere, ceea ce îmi lipsea. După ce am ratat câteva concursuri, m-am demoralizat. Profesorii mi-au explicat că e normal, dar eu am mers mai departe. Sunt foarte pasionată de doine și balade. Simt că această muzică vine din suflet, cântând doina, eu trăiesc momentul, vizualizez toată scena și tot ce se întâmplă. Când voi interpreta piesa de astăzi, mă gândesc la tot ce au trăit și mă răscolește”, ne-a mărturisit ea, în exclusivitate.
Toți aceștia și mulți alții pot fi văzuți în această seară, de la 20:30, pe scena Românii au talent, la PRO TV.