Cojile de cartofi, mai benefice decat credeai! De ce nu trebuie sa le mai arunci de acum inainte
Cartoful este una dintre cele mai consumate legume. El contine vitamine precum B1, B2, B3 sau B6, iar cantitatea de vitamina C continuta este de patru ori mai mare decat cea din mere sau din pere.
Cojile de cartofi, mai benefice decat credeai! Insa din punct de vedere terapeutic, cea mai importanta parte a acestora este coaja, adica partea care de obicei se arunca.
Coaja cartofilor are culori de la brun până la roşu, galben sau chiar violet închis şi conţine pigmenţi (flavonoide) cu acţiune antioxidantă şi antitumorală, vitamine din complexul B, fibre alimentare, compuşi fenolici cu efect de reglaj asupra activităţii cardiace. Iata la ce sunt bune cojile de cartofi:
Coaja de cartof conține potasiu,fiind mineralul de care organismulare mare nevoie pentru îndeplinirea proceselor. În plus,acesta este esențial pentru sistemul nervos. Coaja unui cartof conține aproximativ 600 de grame de potasiu.