Ciuperci umplute cu branza albastra, un aperitiv potrivit pentru Valentine’s Day!

10 02. 2019, 14:33
Ciuperci umplute cu branza albastra, aperitiv de Valentine's Day

Daca vrei sa iti uimesti jumatatea cu o cina pregatita de tine, avem o reteta inedita. Ciuperci umplute cu branza albastra reprezinta aperitivul perfect pentru o seara in doi. Este o reteta care se pregateste in scurt timp si e delicioasa, potrivita la un pahar de vin.

Ciuperci umplute cu branza albastra – reteta

Ciuperci umplute cu branza albastra, aperitiv de Valentine’s Day

Ingrediente ciuperci umplute cu branza albastra:

  • 3 felii de bacon
  • 6 ciuperci mari
  • 15 grame unt
  • o ceapa mica tocata
  • 1 catel de usturoi
  • 10 grame crema de branza
  • 100 grame branza albastra
  • 50 grame pesmet

Preparare ciuperci umplute cu branza albastra:


Se pune bacon-ul la prajit pana cand devine crocant. Apoi se scot si se pun pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.

Se pune unt in tigaie si se incinge. Se adauga piciorusele ciupercilor, usturoiul si ceapa. Se lasa pe foc 15-20 de minute. Cand piciorusele sunt caramelizate, se iau de pe foc.

Se amesteca cu blenderul ingredientele: ceapa cu bacon, crema de branza, branza albastra si pesmetul. Se formeaza un aluat omogen.

Se umple ciupercile cu o lingura. Se pun pe o tava unsa cu unt si se da la cuptor, 15-20 de minute. Pofta buna!

Daca vrei sa iti surprinzi jumatatea cu un desert de Valentine’s Day, iti recomandam reteta usoara de padurea neagra la pahar! 🙂

Sursa: retete.acasa.ro