China a depistat primul caz de gripă aviară la om
Reprezentanții Comisiei Naționale de Sănătate din China au anunțat faptul că pe teritoriul statului lor s-a depistat primul caz de gripă aviară la om, gripa aviară H10N3.
O persoană de sex masculin în vârstă de 41 de ani, care face parte din provincia Jiangsu, China de Est, este și prima persoană care a fost depistată cu gripa aviară H10N3. Anunțul a fost făcut chiar de către Comisia Național de Sănătate din China – NHC.
Bărbatul a fost internat într-o unitate spitalicească în data de 28 aprilie, după ce a avut febră, dar și alte simptome. Aceste detalii se află în comunicatul transmis de NHC. În același timp, însă, H10N3 este o tulpină patogenă scăzută sau relativ mai puţin severă a virusului şi riscul de răspândire pe scară largă este unul scăzut. Pe de altă parte, există mai multe tipuri de tulpini de gripă aviară în China, de cele mai multe ori apărând la persoane care lucrează cu păsări în curte. În perioada 2016 – 2017, gripa aviară, tulpina H7N9, a ucis aproape 300 de oameni, arată Mediafax.
Ce arată cel mai nou studiu despre noul coronavirus
Un nou studiu despre noul coronavirus a fost făcut de către oamenii de știință care are legătură cu imunitatea la virus și longevitatea ei în organismele umane.
Oamenii de știință au efecuat un studiu care a cercetat imunitatea la noul coronavirus. Potrivit acestora, se pare că imunitatea ar putea să rămână pentru toată viața, deoarece celulele păstrează memoria virusului în măduva osoasă. Chiar dacă durează cel puțin un an, cercetătorii sunt de părere că ar putea rămâne pentru toată viața, arată Antena 3.
sursă foto: pixabay