Chef Foa: „Cine este Chef-ul aici? Eu, mai e nevoie să-ți răspund?”
Este de departe unul dintre cei mai cunoscuți și respectați Chefi din România. La 22 de ani a coordonat o echipă de bucătari la un eveniment de 2000 de persoane, la Palatul Regal, eveniment organizat de Poșta Olandeză.
A dezosat 50 de kilograme de pui în jumătate de oră. A fost denumit copilul-minune al bucătăriei. Lucrează în bucătărie de la 18 ani, iar începuturile în această meserie îl leagă de Londra, acolo unde și-a făcut stagiatura.
“Cred că aveam în jur de 22 de ani când am coordonat o echipă de bucătari la un eveniment la care erau 2000 de persoane, la Palatul Regal, pentru Poșta Olandeză.
De asemenea, un record personal a fost acela când eu și fratele meu ne-am întrecut în bucătărie și am dezosat fiecare câte 50 kg de pui întreg. Într-o jumătate de oră am fost declarat câștigător”, povestește Chef Foa.
Să-ți mai spun că a lucrat pentru Jamie Oliver, în compania “Jamie Oliver’s Fabulous Feasts”, dar și că are trecut în CV activitatea într-un pub cu o stea Michelin, ‘The Nut Tree Inn’ din Londra.
10 ani a studiat despre bucătărie și încă o face
Chef Foa, prezentatorul emisiunii “Cine-i Chefu’?”, difuzat de luni pana vineri, de la ora 17:00, pe Kanal D, are o colecție impresionantă de cuțite: „Cuțitul e prelungirea mâinii”, consideră celebrul bucătar. „Fără el ești dezbrăcat”, continuă acesta.
Și, pe lângă toate astea, Chef Foa este pasionat de motociclete. De 7 ani, renumitul bucătar a dat mașina pe motocicletă, cel puțin vara, iar asta îl face să se simtă veșnic liber.
Înainte să te invit să urmărești interviul video pe care i l-am luat lui Chef Foa, direct pe platoul de filmare a emisiunii “Cine-i Chefu’?”, de la Kanal D, îl las să-ți mai spună atât: “În drum spre bucătărie, mă dau jos din mașina, din mers, în două secunde și jumătate. Am dovada!”, spune amuzat Chef Foa.