Chec de post cu mere. Reteta rapida si gustoasa, potrivita pentru weekend!
Si poti gati rapid un chec de post cu mere, o reteta care iti va incanta simturile. Ai nevoie de cateva ore si mere proaspete si naturale, de preferat de la tara. Daca nu ai de unde lua, sunt ok si cele din magazin. Nu uita sa le speli bine si sa cureti toata coaja plina de ceara.
Reteta chec de post cu mere – ingrediente
3 mere mici rase (in jur de 280 g dupa ce au fost curatate si rase)
2 linguri suc lamaie
1/2 lingurita praf de scortisoara
250 g zahar (poate fi zahar de cocos sau alt indulcitor)
50 ml ulei
150 ml apa minerala
1 lingurita rom
1 lingurita esenta vanilie
300 g faina
1 plic praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
1 varf cutit de sare
coaja rasa de la 1/2 portocala
60 g stafide
Reteta chec de post cu mere – mod de preparare
Stafidele se pun la inmuiat in apa cu esenta de rom.
Merele se curata si se rad mici. Se stropesc cu suc de lamaie si se amesteca bine. Se pune scortisoara peste ele.
Se amesteca zaharul cu uleiul, apoi cu apa minerala, esenta de vanilie si coaja rasa de portocala. Se adauga merele rase si stafidele. Se amesteca bine de tot.
Se incorporeaza faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se omogenizeaza bine de tot.
Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru 45 de minute.
Se scoate, se pune la racit si se serveste pudrat cu zahar tos sau cu fructe acrisoare. Pofta buna!
Sursa: divainbucatarie.ro