Ceramica, aluminiu sau teflon? Care sunt cele mai bune vase pentru gatit sanatos
V-aţi gândit vreodată că este important nu doar ce mâncăm, ci şi în ce gătim ceea ce mâncăm? Chiar dacă folosim întotdeauna cele mai proaspete şi mai sănătoase ingrediente, mâncarea poate fi una nesănătoasă din pricina vaselor în care gătim.
Începem cu vasele din aluminiu, care se găsesc în aproape toate bucătăriile.
Cristian Mărgărit, consultant în nutriţie: „Aluminiul poate exercita în corp un efect estrogenic, deci un efect de tulburare a sistemului hormonal şi, din acest motiv, contactul obiectelor de gătit cu mâncare, aluminiu plus mâncare nu este recomandat. Mă gândesc aici şi la folia pentru gătit din aluminiu, pe care eu o evit.”
Vasele din cupru sunt de asemenea, de evitat. Dacă folosiţi ingrediente acide, cum ar fi sucul de roşii, metalul va oxida, iar mâncarea îşi va schimba gustul, dar şi proprietăţile.