Ceaiul de hamei trateaza cu succes mai multe afectiuni! Iata la ce ajuta cel mai mult
Hameiul, aflat la inceput numai in flora spontana, a fost utilizat inca din Antichitate la prepararea unor bauturi si ca aliment. Originar din Europa, a intrat in cultura incepand din secolul VII, mai ales in zonele mai umede si racoroase din Centrul si Vestul Europei.
In vremurile indepartate, vracii considerau conurile de hamei un leac de mare pret, cu efecte puternic sedative. Cu ajutorul lor alinau durerile, insomniile, tulburarile psihice sau depresiile bolnavilor.
La ce ajuta ceaiul de hamei! Si astazi, principiile vindecatoare au ramas la fel de cunoscute, ba mai mult, au fost descoperite alte cateva beneficii pentru sanatate ale acestuia.
Mod de preparare si administrare al ceaiului de hamei
Infuzia de hamei: se pregateste 2-3 linguri de planta maruntita la o cana cu apa. Nu se bea dintr-o data, ceaiul impartindu-se in trei portii care se administreaza de 3 ori pe zi, inaintea meselor principale.
In caz de insomnie, se prepara o infuzie pregatita dintr-o lingura de planta la o cana cu apa. Intreaga cantitate se bea inainte de culcare. In utilizare externa se folosesc 3 linguri de conuri de hamei la fiecare 250 ml. apa.