Ce sunt acarienii? Creaturile traiesc pe pielea noastra cu miile VIDEO
Ce sunt acarienii? Oamenii de stiinta au dezvaluit recent ca astfel de creaturi minuscule exista pe tenul tututor persoanelor. Acestea se hranesc cu uleiurile naturale ale pielii, dar toate acestea nu inseamna ca exista vreo neregula in organsimul nostru.
Prezenta acarienilor este ceva absolut normal, au mai explicat savantii. Arahnidele microscopice nu se regasesc pe pilea bebelusilor si sunt transmisi abia la primele contacte materne. Are cea mai grava boala de piele, dar este fotomodel
Ce sunt acarienii?
In foarte multe feluri, acarienii sunt asemanatori capuselor. Vietuitoarele duc o existenta linistita pe pielea umana. Acest aspect s-a observat in urma unui studiu recent, , in cadrul Universitatii din California, in SUA, noteaza descopera.ro.
Creaturile microscopice au cate opt picioare, sunt transparente si masoara doar 0.3 milimetri. Atat in cazul femeilor, dar si in cel al barbatilor, acarienii se regasesc in preajma radacinilor foliculilor de pari. Mai pot fi gasiti si in porii fetei.
S-ar parea ca factorul care atrage acarienii este sabumul. Uleiul gras pe care tenul il produce in mod natural pentru a se mentine hidratat este si hrana creaturilor. Pe timpul noptii, acarienii ies la suprafata pielii si se imperecheaza! In fiecare noapte, procesul se repeta. Un factor esential este faptul ca un gram de praf poate sa contina pana la 20 de mii de acarieni. O femela poate sa depuna pana la 10 oua pe zi. Fetita de 12 ani se lupta zilnic cu o boala grava de piele
Vietuitoarele au o durata a vietii de pana la doua saptamani si nu sunt periculoase oamenilor. Exista insa si cazurile extreme, in care acarienii se inmultesc intr-un numar mare. Boala poarta denumirea de „demodicosis”. Este o afectiune ce poate sa cauzeze o iritatie la nivelul pielii. A fost asociata de specialisti cu un declin al sistemului imunitar. Acarienii in exces pot sa apara si la persoanele cu un ten mult prea gras si care nu apeleaza la nici o metoda de ingrijire a pielii.