Ce spune Raed Arafat despre gelurile dezinfectate din comerț! Care dintre acestea pot omorî virusul

Publicat: 12 Mar. 2020, 14:06 Arhiva

Epidemia de coronavirus a creat panică în rândul oamenilor. Secretarul de Stat, Raed Arafat, a transmis un mesaj important vis-a-vis de gelurile dezinfectante din comerț.

S-a aflat adevărul despre gelurile dezinfectate din comerț. Astfel că, există soluții care ajută la uciderea virusului. Este vorba despre cele care sunt pe bază de alcool și de soluții pe bază de clor.

„Spălatul pe mâini 20 de secunde cel puțin, după care dacă vrei să pui și soluție pe bază de alcool este foarte bine. (…) Dacă sunt pe bază de alcool şi dacă le folosim, da, omoară coronavirusul, pentru că el este ucis de soluţii pe bază de alcool şi de soluţii pe bază de clor. Soluţiile din piaţă pentru dezinsecţia mâinilor sunt, de regulă, pe bază de alcool”, a spus Raed Arafat, la Marius Tucă Show, potrivit Mediafax.

„Masca are rolul de a-i proteja pe ceilalți, dacă persoana este bolnavă. Pe linia medicală, măștile pe care le folosim au un nivel de protecție mai ridicată”, a mai spus Arafat, conform Redactia.ro.

COVID-19. Un județ din România interzice slujbele din biserică, înmormântarea și botezul

România este lovită și ea de epidemia de coronavirus. Un singur județ până la această oră a interzis slujbele din biserici, dar și înmormântările și botezul. Cel care a luat această hotărâre este Prefectul Nicolae Ungur din Maramureș.

”Bună seara. Decizii luate astăzi în ședință extraordinară CJSU: Se suspendă până la data de 22 martie a.c., în județul nostru desfășurarea activităților în cadrul Programului After School, dar și alte programe cultural-educaționale care implica copiii, cu posibilitate de prelungire. La unitățile de învățământ preuniversitar de stat și private din județul nostru va fi prezent la sediile acestora doar personalul strict necesar, conducere, contabilitate, secretariat și paza.

Celelalte cadre didactice și personalul auxiliar rămân acasă, până la data de 22 martie a.c. Măsură poate fi prelungită în funcție de evoluția situației la nivel național.

Se suspendă efectuarea serviciului religios pentru toate cultele religisoase, până la de 31 martie a.c., în zilele de sâmbăta și duminica. Lacașele de cult rămân deschise, dar nu vor fi oficiate slujbe religioase”, se arată în comunicat, potrivit Antena 3.

 

Publicat: 12 Mar. 2020, 14:06 Arhiva
Pe aceeași temă