Ce se intampla in organism daca mananci 100 grame de sfecla rosie, zilnic!
Cu toate ca e plina de beneficii, sfecla rosie nu este consumata de multe persoane. Probabil din cauza faptului ca are un usor gust de pamant. Dar, daca o combini cu alte legume, gustul dispare si beneficiile raman.
Sfecla rosie: tensiunea arteriala
O tine sub control daca o consumi des. Arterele se largesc si pulsul se micsoreaza. Specialistii sustin ca sfecla rosie asigura sanatatea sistemului circulator.
Sfecla rosie: colesterol rau
Il reduce din singe. In sfecla se gasesc fibre solubile, flavonoizi si betacianina. Aceasta din urma este elementul care ofera culoarea rosie si mirosul de sfecla. Diminueaza nivelul colesterolului rau. Nu ii permite sa se mai depuna pe artere. Este recomandat femeilor insarcinate deoarece contine acid folic. Acesta din urma protejeaza bebelusii.
Sfecla rosie: combate osteoporoza
Siliciul prezent in aceasta leguma ajuta organismul sa asimileze calciul. Asigura sanatatea oaselor si a dintilor. Se poate consuma cruda, in salata, murata sau sub forma de suc. Se poate bea simpla sau in combinatie cu sucul altor legume sau fructe.
Sursa: bzi.ro