Ce se întâmplă, de fapt, cu toți bolnavii de coronavirus, când ajung în Terapie Intensivă
Din ce în ce mai multe persoane s-au îmbolnăvit în ultima perioadă din cauza coronavirusului. Dar ce se întâmplă, de fapt, cu bolnavii care ajung la ATI?
Echipele medicale care vor trata cei mai grav bolnavi de coronavirus vor lucra unu la unu în secții și vor avea o serie de echipamente pentru bolnavi, de la bătăile inimii și temperatura până la nivelul lor exact de oxigen din sânge – un indicator cheie în deteriorarea coronavirusului.
Chiar și în cadrul UCI, unii pacienți vor fi „mai buni” decât alții. Surse au declarat pentru The Times aseară că Boris Johnson, de exemplu, a avut nevoie de patru litri de oxigen, comparativ cu 15 litri pentru unii pacienți grav bolnavi.
Cei tratați vor rămâne conștienți și se utilizează „presiunea continuă pozitivă a căilor respiratorii” sau tratamentul CPAP, scrie DailyMail.
În acest fel, pacienții sunt puși într-un ”acoperământ” sau li se montează o mască și oxigenul este eliberat la presiune mai mare pentru a menține căile respiratorii deschise. Acest lucru este util mai ales în cazul persoanelor care suferă de pneumonie.
Ce se întâmplă, de fapt, cu toți bolnavii de coronavirus, când ajung în Terapie Intensivă
Pe de altă parte, va fi necesară ventilația mecanică – pacientul fiind plasat în comă indusă medical. Tuburile vor fi introduse pentru a respira pentru ei, iar inima, plămânii și alte organe vor fi monitorizate în mod constant. Medicamentele și lichidele, după cum este necesar, vor fi distribuite.
Derek Hill, profesor de imagistică medicală la UCL, a declarat seara trecută: „Un ventilator poate fi invaziv, implicând un tub care a fost pus în jos pe gâtul pacientului, sau neinvaziv, de exemplu, respirând printr-o mască de specialitate. Ventilația invazivă tinde să fie recomandată pacienților cu COVID-19”. Ventilatoarele – care folosesc softuri sofisticate și senzori pentru a regla nivelul de oxigen necesar – pot fi administrate unui pacient conștient sau inconștient. Tratamentul costă în medie 45.000 lire sterline, dar face recuperarea mult mai ușoară.
Persoanele (vizitatorii, familia) nu mai au voie să vină în unitățile de Terapie Intensivă, din cauza răspândirii cu repeziciune a bolii. Experții din domeniul sănătății spun că, de regulă, pacienții vor avea nevoie de o săptămână de convalescență pentru fiecare săptămână în care sunt în terapie intensivă.