Ce se întâmplă cu pacienții care sunt testați a doua oară pozitiv cu Covid-19
Au fost confirmate și primele cazuri de reinfectare cu virusul venit din China, iar specialiștii trag un semnal de alarmă.
Conform cercetătorilor din Coreea de Sud, persoanele care au fost testate pentru a doua oară pozitive cu noul coronavirus nu ar reprezenta un pericol pentru oameni, căci ”nu ar fi contagioși”, arată Digi24.
Studiul efectuat a avut 285 de supraviețuitori ai coronavirusului și le-au fost luate probe. Este vorba despre persoanele care au fost testate pozitive, din nou, cu Covid-19. Ei fuseseră, inițial, declarați negativi, în urma unor teste. Pacienții nu au răspândit boala, iar probele au arătat că oamenii ar fi răspândit particule de virus neinfecțioase sau moarte.
O explicație ar fi faptul că testele PCR pentru acidul nucleic al coronavirusului nu ar putea face distincția între particulele de virus moarte și cele viabile.
Care sunt locurile din România cu cel mai mare risc de infectare cu coronavirus
Atenție mare! Care sunt locurile din România cu cel mai mare risc de infectare cu coronavirus! Spaţiile închise aglomerate, fie că avem în vedere mijloacele de transport în comun, clădirile de birouri sau spaţiile comerciale slab ventilate, reprezintă principalele zone de risc în ceea ce priveşte probabilitatea de infecţie cu noul coronavirus, explică specialiştii epidemiologi.
„Atunci când vorbim de un risc ridicat de infectare cu acest virus, avem în vedere spaţiile închise, în special unde avem o densitate mare de oameni, şi spaţii ce nu sunt aerisite. Bineînţeles, contează suprafaţa, e clar că riscul este mare în lift, riscul este mare într-o încăpere mică unde sunt mulţi oameni, riscul e mare în biserică.
Dacă ne referim la spaţiile deschise, cred că un factor important îl joacă şi poluarea, pentru că nu-i totuna să mergem în parc şi să nu purtăm mască şi să fim undeva în trafic, la un semafor, unde avem multă poluare, multe maşini care ridică praful. Este un risc mult mai mare ca acest virus să ajungă în căile respiratorii în această situaţie”, a explicat Adrian Marinescu, medic specialist în cadrul Institutului „Matei Balş” din Capitală.