Lucruri despre alimente pe care nu le stiai. Ce contin chipsurile si ketchup-ul in realitate

13 07. 2017, 17:04

Ce contin chipsurile si ketchup-ul in realitate. Fapte socante despre alimente pe care nu le stiai. Crezi ca toate produsele pe care tu le cumperi sunt sanatoase? Crezi ca alimentele din comert contin ingrediente sanatoase si pure pe care le-ai folosi si tu, ca sa le obtii? Gresit!

Iti prezentam o serie de lucruri despre alimente pe care sigur nu le stiai. Cand le vei afla, vei dori sa ti le faci singura, in bucataria ta:

Lucruri despre alimente – ingrediente din produse

8. Ketchup-ul

Este produs din piure de rosii si amidon de porumb. Cantitatea de rosii folosita la acest sos variaza in functie de calitatea lui. Variaza intre 6% si 10%. In procesul de productie se adauga adesea sirop de porumb care il ajuta sa devina vascos si ajuta la conservarea lui. Sfatul nostru este ca, daca vrei sa dai banii pe un ketchup cu rosii in el, si nu apa, alege unul mai scump.

7. Degete de crab

Carnea folosita la ele (surimi) este produsa din feluri ieftine de peste. Carnea este curatata printr-un proces greu pentru ca mirosul de peste sa fie eliminat. Apoi este tocata fin, se adauga condimente ca sare, zahar, proteine de soia, ulei vegetal, colorant alimentar si aditivi. Totul se amesteca bine de tot pana la omogenizare. Si asa apar bastoanele sau degetele de crab.

Degetele de crab de calitate sunt cele care nu se rup atunci cand sunt indoite. Sunt ambalate corespunzator si intr-un mod mai bun. Daca se rup imediat ce sunt indoite, contin o cantitate prea mare de amidon de porumb.

6. Ce contin chipsurile

De cele mai multe ori, chipsurile sunt facute din cartofi reconstituiti, nu proaspeti. Sunt facuti din pudra peste care se adauga faina de orez sau de porumb. In timpul procesului de productie se acumuleaza acrylamide, o substanta cancerigena. Unele marci de chipsuri contin o cantitate prea mare de acrylamida, care depaseste nivelul de siguranta: (0,2 μg / kg) cu 1,000%.

Chipsurile facute din cartofi intregi contin mai mult ulei deoarece sunt prajiti, fata de cei facuti din cartofi reconstituiti care sunt copti. Incearca sa ii consumi pe cei prajiti, sunt mai sanatosi.