Ce caută bărbații când trec pragul cabinetului medicului estetician!
Interesul bărbaților pentru tratamentele de înfrumusețare este din ce în ce mai mare, iar medicul estetician al vedetelor, Iancu Morad, a explicat pentru Ciao.ro, ce anume aleg aceștia pentru sufletul lor, atunci când trec pragul cabinetelor estetice!
Ce își doresc bărbații care calcă pragul unui cabinet de estetică și înfrumusețare?
Observăm o creștere semnificativă a interesului bărbaților pentru procedurile de îngrijire a tenului și de corectare a imperfecțiunilor. În prezent, peste 20% din pacienții clinicii sunt bărbați. Aceștia își doresc în special să aibă tenul mai luminos, cu mai puține riduri, dar și să trateze zona cearcănelor și să obțină o privire mai odihnită, mai întinerită.
Sunt deranjați de excesul de piele din zona pleoapelor, care se acumulează odată cu trecerea anilor ori este ereditar. Alături de clasicul tratament cu toxină botulinică, care diminuează sau elimină ridurile de pe frunte sau din jurul ochilor, blefaroplastia a devenit cea mai cerută intervenție în rândul acestei categorii de pacienți.
Cum poți scăpa eficient de cearcăne? Care e cea mai recomandată procedură în acest sens?
Există mai multe tipuri de tratamente minim invazive extrem de eficiente în rezolvarea problemelor cearcănelor adâncite sau închise la culoare. Cea mai des utilizată procedură este redarea volumului pierdut cu ajutorul fillerelor ce conțin colagen, acid hialuronic sau grăsime proprie. Dacă problema nu este pierderea de volum ci pigmentarea excesivă, atunci avem posibilitatea depigmentării locale pentru albirea cearcănelor. În acest caz se poate folosi aparatul laser, peeling-ul chimic medical sau un tratament chirurgical.
Lipofilling-ul este o procedură revoluționară cu rezultate uimitoare. Este vorba, mai exact, despre un transfer autolog de grăsime proprie. Se extrage grăsime din zona abdomenului sau a coapselor, se filtrează, se îmbogățește cu celule stem și apoi se reinjectează în cantități foarte mici la nivel periocular. Dispare astfel aspectul de privire obosită și ochi înfundați.
Tratamentul este unul simplu și se desfășoară sub anestezie locală. Pacientul nu resimte deloc durere și poate reveni la obiceiurile sale zilnice imediat după efectuarea procedurii. Există posibilitatea apariției unui edem local, dar care dispare în termen de câteva zile.
Recomandarea mea este ca pacienții să se prezinte la o consultație gratuită în timpul căreia vom determina cauzele exacte ale problemelor cu care se confruntă, nevoile pe care le au și astfel putem pune la punct un plan personalizat de tratament.
Ce ar trebui să știm despre blefaroplastie înainte să o facem? Și când ar trebui să apelăm la ea?
Mai întâi de toate, este foarte important să apelați la o clinică recunoscută și la un medic specialist în domeniul estetic.
Blefaroplastia, cunoscută și sub numele de lifting al pleoapelor, este o procedură complexă ce aduce îmbunătățiri considerabile nu doar zonei din jurul ochilor, ci aspectului general al feței. Există două tipuri de chirurgie a pleoapelor: blefaroplastie superioară și inferioară, intervenție care se poate realiza acum rapid, în clinică, fără a fi nevoie de internare.
Dacă vorbim despre blefaroplastia superioară, ea constă într-o incizie realizată cu multă atenție în pliul pleoapei superioare pentru a îndepărta excesul de piele și grăsime. Rezolvă cu succes problema pleoapelor lăsate, care atârnă inestetic. Belafroplastia inferioară, pe de altă parte, este utilizată în principal pentru a trata pungile de sub ochi. Tehnica implică o incizie precisă realizată de-a lungul liniei inferioare a genelor, prin care se elimină grăsimea și țesutul pentru un aspect mai tineresc, mai fresh.
Spre deosebire de multe alte proceduri cosmetice și tratamente anti-îmbătrânire ale căror efecte sunt limitate în timp, blefaroplastia reprezintă o soluție de lungă durată pentru ochii obosiți. În general, o astfel de procedură bine realizată poate avea efecte care se mențin până la 10-15 ani. Nu este dureroasă, nu necesită timp de recuperare și nu lasă cicatrici.
Când ar trebui să apelăm la ea?
Nu există o regulă în acest sens. Atunci când simțim, recomand să mergem la o consultație, să stăm de vorbă cu medicul estetician, iar el va face cu siguranță cele mai bune și mai realiste recomandări.