Ce brânzeturi să NU cumperi din supermarket. Pericolul la care te expui fără să știi
O dietă echilibrată și bogată în nutrienți și minerale este esențială pentru starea de bine a organismului și pentru a putea duce o viață lipsită de probleme de sănătate. Pentru acest lucru, este important să incluzi în regimul tău zilnic și brânzeturile. Dar pe unele dintre ele nu trebuie să le cumperi din supermarket.
Brânza este nelipsită dintr-un stil de viață sănătos. Există peste 2000 de varietăți, dar de pe mesele românilor nu lipsesc niciodată telemeaua, brânza de burduf sau cașcavalul clasic. Însă, experții trag un semnal de alarmă pentru cei care achiziționează brânzeturile din supermarket. Asta pentru că, fără să știe, se expun la un pericol pentru sănătate.
Una dintre problemele majore legate de brânza din supermarket este faptul că adesea este vândută în ambalaje de plastic. Acest lucru poate duce la pierderea proprietăților și a gustului autentic. De exemplu, brânza brie, care este comercializată în acest mod. Și brânza burrata trebuie evitată atunci când este achiziționată din supermarketuri. Trebuie consumată numai în stare proaspătă, altfel duce la probleme digestive sau alergii.
De asemenea, brânza feta poate deveni toxică. Trebuie consumată doar din surse sigure și direct de la producători. Evitând ambalajele de plastic, poți evita riscul de a consuma o brânză care ar putea fi contaminată sau alterată. Brânza rasă cumpărată din supermarketuri poate fi, de asemenea, problematică. De multe ori, acest tip de brânză poate conține bacterii dăunătoare.
Brânza de vaci, una dintre cele mai sănătoase opțiuni
Brânza de vaci are o varietate mare de vitamine și nutrienți. Printre aceștia se numără proteinele, calciul, sodiul, fosforul, zincul, vitamina A și vitamina B12. De asemenea, brânza realizată din laptele animalelor hrănite în mod complet natural este foarte bogată și în acizi grasș omega-3 și vitamina K-2.
Din punct de vedere al valorii nutriționale, doar 30 de grame de brânză proaspătă de vaci pot include de la 10 și până la 35% din doza minimă recomandată de calciu și până la 20% din doza minimă recomandată de sodiu.
Brânza de vaci conține o cantitate semnificativă de nutrienți, iar consumul acesteia în mod regulat îți va susține sănătatea sistemului muscular, a creierului și a sistemului nervos. De asemenea, prin aportul său nutritiv, te poate ajuta chiar în ameliorarea simptomelor de depresie sau de anxietate.
Dat fiind conținutul său ridicat de calciu, brânza de vaci este alimentul ideal pentru sănătatea sistemului osos și a danturii. Poate reduce nivelul de aciditate de pe suprafața bucală și poate aduce aportul necesar de calciu pentru sănătatea dinților și gingiilor.
SURSA FOTO: Social Media