Ce a păţit o casieră de numai 19 ani din cauza măştilor de protecţie. Mama fetei este în stare de şoc: „Acum este legata de pat și se luptă să respire”

Publicat: 07 Jun. 2020, 08:53 Arhiva
Ce a păţit o casieră de numai 19 ani din cauza măştilor de protecţie. Mama fetei este în stare de şoc: „Acum este legata de pat și se luptă să respire”

Până pe data de 15 iunie, românii sunt obligaţi să poarte măşti de protecţie. Cu toate acestea, purtarea timp de 8 ore a măștii de protecție la locul de muncă poate provoca alte complicaţii, așa cum s-a întâmplat în cazul unei tinere de numai 19 ani, casieră la un supermarket. 

Mama acesteia a relatat întreaga poveste a fetei sale pe Facebook, trăgând un semnal de alarmă cu privire la purtarea măștilor pentru o perioadă atât de mare.

„Fiica mea. 19 ani. Sănătoasă. Casiera la un imens lanț de magazine alimentare. A început să se simtă rău în urmă cu aproximativ două săptămâni. Dureri laterale și de spate. Greață .. Durere în piept. Medicul a trimis-o pentru radiografie toracică .. Ceva „s-a aprins” pe partea dreaptă. Trimisă pentru RMN. Tomografie. Ecografie a zonelor din spate și abdomen .. NIMIC .. În timpul lucrului nu a putut să respire. Dureri în piept. Grăbită la UPU, aflat în carantină. Testată pentru covid. De la sine înțeles că nimeni nu poate fi cu ea. Se dovedește pleurezie. .. O inflamare a exteriorului mucoasei plămânilor.

Se datorează faptului că poartă o mască peste 8 ore pe zi, 5-6 zile pe săptămână. Respirând propriile bacterii, dioxidul de carbon a provocat o infecție. Și acum are dureri severe. Trebuie să stea acasă. Nu veți vedea asta pe rețelele de socializare! Are 19 ani sănătoși. Și acum este legata de pat și se luptă să respire. Antibiotice. Steroizi. Tratamente de respirație.”este povestea tristă a tinerei de numai 19 ani, relatată de mama sa.

Conform documentului, pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei.

Publicat: 07 Jun. 2020, 08:53 Arhiva
Pe aceeași temă