Ce a pățit Andreea Marin la picior? Ești în același pericol! Specialistul îți explică!

14 02. 2019, 13:21

Din cauza unei greșeli impardonabile, vedeta este obligată să-și reevalueze stilul de viață pentru o perioadă. „Nu am avut răbdarea să fac încălzirea cum se cuvine și tendonul lui Ahile a cedat.

La început am crezut ca e o joaca, o durere care va trece pana a doua zi, apoi am fost nevoita sa stau bandajata o zi la pat, am devenit „cățelușul schiop”, abia puneam piciorul în pământ.

Nici gând sa mai pot merge de o săptămână la sport, adio tocuri… uite-așa! Am înlocuit încălzirea dinainte de antrenament și stretchingul atât de necesar după efort cu fizioterapia și repaosul.

Eu sunt energia întruchipată și pedeapsă mai mare nu există decât să mă obligi să stau, dar o să-mi fie învățătură de minte, și vouă dacă sunteți grăbiți ca și mine. Unde nu-i cap și e grabă, vai de picioare:) Câteva minute în plus înainte și după efort fac o mare diferența.

Sunt însă pe drumul cel bun și abia aștept sa ma întorc la mișcare, dar „împachetata” temeinic de acum înainte. Mea culpa!”, povestește Andreea Marin pe contul său de socializare.

Graba și lipsa timpului sunt atât de comune în zilele noastre, încât oricare dintre noi se poate afla în același pericol. „Cu siguranță că dacă alegi să treci peste încălzire, există riscul să cedeze tendonul lui Ahile și acesta este numai unul dintre pericolele la care te expui.

Situațiile de genul acesta apar, de asemenea, și în cazul persoanelor care nu fac sport regulat sau acelor persoane care au oscilații de efort cu repaus foarte mare.

Sigur, în pericol sunt și cei care merg la sălile unde lucrează antrenori slabi pregătiți care, de ce să nu spunem lucrurilor pe nume, pot nenoroci oameni pe bandă rulantă!”, explică medicul Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie, pentru Ciao.ro.

Odată instalată suferința, trebuie intervenit urgent pentru a evita eventualele complicații. Așa cum declară Andreea Marin, protocolul medical în astfel de situației impune repaus total, în primul rând. „Sigur, în primul rând intră în repaus, mai ales dacă pacientul a simțit o arsură sau a auzit o trosnitură.

Apoi, merge la medic care cu siguranța va prescrie o ecografie pentru a vedea cât este de gravă leziunea. Glezna va fi imobilizată pentru că există riscul să cedeze definitiv. În funcție de gravitatea situației, medicul va lua atitudinea potrivită.

Cu siguranță se va face electrostimulare funcțională și se va limita efortul. Repet, însă, protocolul de tratament va fi stabilit de specialist după efectuarea consultului”, conchide specialistul.