Catina – minune pentru organism! Proprietatile care i-au adus denumirea de ”ginseng romanesc”: sub ce forma se consuma

05 10. 2017, 16:19

Catina, numita Ginsengul romanesc, este un bun vaccin antrigripal, datorita fructelor sale, ca niste bobite aurii, care se coc toamna, si care ne ofera tuturor un ajutor nesperat, indiferent de varsta sau afectiuni.

Catina care creste in tara noastra are un continut chimic de exceptie, poate cel mai bogat din intreaga lume. Gustul lor acrisor-astringent ascunde o mare comoara pentru sanatate. Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai multe decat citricele.

Alte vitamine prezente în fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regăsim celuloza, betacaroten (într-un procent net superior celui din pulpa de morcov), microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe, aminoacizii esențiali, acizii grași esențiali.