Cât timp poţi ţine ciorba în frigider, de fapt. Specialiştii vin cu sfaturi importante pentru români
Ciorba este cu siguranţă preparatul care nu lipseşte de mesele românilor. Gospodinele gâtesc această mâncare destul de des, ba chiar o păstrează la frigider pentru a o consuma mai multe zile. Din acest motiv, mulţi oameni s-au întrebat câte zile este indicat să o ţină la rece.
Preparatul este atât de îndrăgit, încât este servit chiar și la diverse sărbători. Însă, dacă nu mănânci toată ciorba la o singură masă, aceasta va ajunge la frigider și cel mai probabil se va strica. În funcție de felul în care este gătită și de ingredientele folosite, poate sta mai mult sau mai puțin la rece, în așa fel încât să mai poată fi apoi consumată.
În principiu, ciorba de legume se poate păstra la frigider pentru cel mult 2 zile, iar ciorba sau supa de pui poate fi consumată după 48 de ore. Dacă vorbim despre ciorba de porc sau vită, aceasta nu se strică decât după 72 de ore.
De asemenea, cei care preferă supa de ciuperci o pot păstra la rece o zi, în vreme ce ciorbele acrite cu zeamă de varză, lămâie, borș sau zarzăre pot rezista în condiții de consum mai mult de 24 de ore decât supa. Trebuie să rețineți că temperatura din frigider recomandată de specialiști este între 2 și 4 grade Celsius.
Nu băga ciorba caldă în frigider!
Dacă vrei să fii sigur că ciorba ta se va păstra bine la frigider, atunci sunt câteva aspecte pe care trebuie să le respecți cu sfințenie. Specialiștii recomandă ca aceasta să fie deja rece, căci dacă o vei pune caldă în frigider, nu vei face altceva decât să îi grăbești alterarea.
În cazul în care este vară și se răcește mai greu, poți pune vasul în care ai preparat-o, într-un lighean cu apă rece. În plus, poți adăuga chiar și gheață pentru a grăbi procesul de răcire. Trebuie să te asiguri că în interiorul frigiderului, temperatura se menține constant. În caz contrar, preparatul se va altera rapid.
Sursă foto: colaj CIAO