Vă căutați casă? Luați-o pe asta din Los Angeles, s-a scos la vânzare pentru o suma enorma, insa e absolut superba

19 10. 2017, 19:47

Dacă nu v-ați cumpărat încă apartament și așteptați cuminței noua criză care să prăbușească iarăși prețurile, cum facem noi, cu acest articol, despre o casă care costă 250 de milioane de dolari. Cât o fi avansul la asta, apoi rata pe 30 de ani? Eh, nu-i nimic, așteptăm crash-ul ăla mare, poate-poate o să ajungă să coste cât o garsonieră.

Cea mai scumpă casă din America e de vânzare

Cum să coste o casă atât, totuși, vă puteți întreba, poate pe bună dreptate. Păi, să începem din afara ei: reședința e înconjurată de un șanț cu apă cam cum vedem la castelele din filme sau desene animate. E foarte posibil ca dragonul care trăiește în respectiva apă (specie rară, creată în laborator sau poate importată din îndepărtatul Loch Ness) să ajungă pe la 50 de milioane. Deși acum să fim serioși, cine își mai protejează casa cu dragoni, când americanii au toți arme de foc și chiar de asalt, așa cum tragedia recent petrecută la Las Vegas a arătat?

Căsoaia, că nu prea-i putem spune doar casă, se întinde pe circa 13.000 de metri pătrați și e plasată în fițosul cartier Bel Air din California, unde dacă vă mai amintiți, în anii ’90, se zice că trăiau chiar prinți. Are 12 dormitoare și 21 de băi deci, dacă vă gândiți să vă mutați și cu soacra după ce faceți creditul ăla minune, puteți să nu vă mai faceți griji că iar o să ciocăniți disperați la ușa singurei băi. Pe lângă necesitățile fiziologice, pe care le are în vedere la modul absolut regal, casa se mai ocupă și de nevoi mai exclusiviste ale viitorului locatar, unele care țin de entretainment. De pildă, are o pistă de bowling cu patru ”alei”, două pivnițe special concepute pentru păstrarea vinurilor scumpe și un zid uriaș făcut din bomboane, semnătura dezvoltatorului cum ar veni. Ah, și un garaj micuț care conține mașini exotice și vintage în valoare de peste 30 de milioane de euro. Iar ăsta e doar primul nivel.

Urcând mai sus prin castel, desoperim cum lemnul mobilei și piatra special importată din diverse colțuri ale lumii pentru pereți se schimbă de la cameră la cameră, ca și când ai parcurge cu pasul un catalog al ultimelor fițe. La următorul etaj mai avem 100 de opere de artă care îl decorează și o reprezentare interactivă a celor șapte pitici (nici măcar să nu întrebați de ce).

Dacă îndrăzniți să urcați până la ultimul nivel, acolo veți descoperi un balcon care are o vedere panoramică de 270 de grade la ocean (imaginați-vă cât ar fi costat dacă avea chiar 360!), o piscină cu apă caldă și aburindă și, fix lângă piscină, un modest cinematograf. Piscina e lungă de 30 de metri și conține inclusiv un bar.