Când se „dă liber” la mers la plajă în România. Anunţul făcut de Nelu Tătaru!

Publicat: 23 May. 2020, 08:55 Arhiva
Când se „dă liber” la mers la plajă în România. Anunţul făcut de Nelu Tătaru!

Ministrul Sănătății a declarat că autorităţile se gândesc, dacă actuala etapă va merge bine, la deschiderea teraselor de la 1 iunie şi deschiderea plajelor de la 15 iunie.

„Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie. Ar urma să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival. Atunci spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă. 

Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi. Dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei”, a afirmat Tătaru, potrivit Digi 24.

Relaxarea se face gradual

„Trebuie să începem relaxarea măsurilor tocmai invers de modul în care am pus restricțiile. Nu mai există declarația pe proprie răspundere. Restricțiile se vor relaxa treptat, gradual, pentru fiecare comunitate. Nu putem spune că într-o zonă în care avem un focar vom avea aceleași relaxări ca în alte zone în care focarele s-au consumat”, a spus ministrul sănătăţii.

Deplasarea în afara localității este permisă doar pentru câteva motive. Cei ies din localitate trebuie să completeze un nou tip de declarație pe propria răspundere.

Noul model de declarație AICI

În hotărârea adoptată de Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență nu se precizează însă cum vor fi sancționați cei care încalcă restricțiile.

Publicat: 23 May. 2020, 08:55 Arhiva
Pe aceeași temă