Când începe Postul Paștelui 2020. Tot ce trebuie să știi
Când începe Postul Paștelui 2020. În anul 2020, Paștele ortodox pică pe 19 aprilie, în vreme ce Paștele catolic pică pe 12 aprilie.
Astfel că, pentru creștinii ortodocși, duminică, 23 februarie 2020, este lăsata secului de carne (Duminică Înfricoșătoarei Judecăți). Timp de încă o săptămână, creștinii mai au voie să consume brânză și lactate. Peste o săptămâna, duminică 1 martie 2020, este lăsată secului de brânză (Duminică Izgonirii lui Adam din Rai).
Când începe Postul Paștelui 2020. Lăsatul secului de carne pentru Postul Mare al Paștelui 2020
Duminică, 23 februarie 2020, este lăsatul secului de carne. Sintagma „lăsatul secului”, este înțeleasă ca fiind sinonimă cu uscat, de post, fără grăsime. În zonele rurale, înainte de intrarea în Postul Paștelui, se obișnuia să se organizeze petreceri, localnicii mâncând pe săturate din bucatele, de care nu se mai puteau atinge în post. În săptămâna lăsatului sec de carne, între 23 februarie și 29 februarie, nu se fac nunți.
Lăsatul secului de brânză pentru Postul Mare al Paștelui 2020
La o săptămână după, pe 1 martie, este și lăsatul secului de lactate, astfel, că în postul Paștelui nu se consumă lactate. Mai mult, se spune că nu este bine să se facă petreceri, fapte rele sau să vorbești de rău o persoană. Nici peștele, untdelemnul, fumatul și alcoolul nu sunt permise. De asemenea, în Săptămâna Mare se mănâncă doar seara, pâine și se bea apă și în Vinerea Mare se ține post negru. Pe parcursul acestei perioade sunt doar dezlegări la pește, de Bunavestire, de pe 25 martie și în Duminica Floriilor, pe 12 aprilie de ortodocși și de catolici pe 5 aprilie.
Când începe Postul Paștelui 2020. Ce să nu faci niciodată
În postul Paștelui nu se consumă carne sau lactate. De asemenea, credincioșii trebuie să-ți țină în frâu gândurile necurate și poftele. Nu este bine să faci petreceri, fapte rele sau să vorbești de rău pe cineva.