Cancerul care omoară cele mai multe femei. Cum a determinat stilul de viaţă creşterea maladiei

Publicat: 14 oct. 2019, 09:09 Autor: Loredana Life
Cancerul care omoară cele mai multe femei. Cum a determinat stilul de viaţă creşterea maladiei

Este cel mai frecvent dintre cancere, poate migra şi la alte organe şi înregistrează cel mai mare procent de mortalitate. Care sunt cifrele înfiorătoare despre cancerul de sân şi de ce trebuie să ne ferim.

Cancerul care omoară cele mai multe femei. Datele statistice disponibile la nivel european i-au determinat pe specialişti să menţioneze cancerul de sân drept cel mai frecvent tip de cancer înregistrat în rândul femeilor, cu peste 400.000 cazuri noi înregistrate anual.

Cancerul care omoară cele mai multe femei

Cu cazia Lunii Internaţionale de Conştientizare a Cancerului de Sân, specialiştii Direcţiei ed sănătate Publică Olt au dat publicităţii, pe site-ul instituţiei, mai multe analize şi rapoarte despre cancerul de sân. Conform acestora, în Europa, cancerul de sân înregistra cea mai ridicată proporţie (26,4 %) dintre toate tipurile de cancer la femei, cu un număr de 522.513 cazuri noi, mult peste cancerul de colon (11,5%; 228.067 cazuri noi) şi cancerul de plămân (8%; 158.196 cazuri noi).

Cancerul de sân ocupă primul loc în Europa, între cancere, în cee ace le priveşte pe femeile de toate vârstele, şi în privinţa mortalităţii, cu 16,1%, cee ace înseamnă 137.707 decese, comparativ cu cancerul de plămân 14,1% – 120.597 decese şi cancerul de colon – 8,9% – 76.049 decese.

„Cancerul de sân se poate extinde uşor către organe“

„Un studiu publicat în 2017, referitor la Factorii de risc în prevenirea cancerului mamar, a arătat că în lume, 1 din 8 femei prezintă riscuri de a dezvolta cancer mamar. Cancerul de sân se dezvoltă printr-un process multistep, iar patogeneza acestei boli nu a fost încă elucidate“, spun specialiştii, în analiza menţionată anterior. Diagnosticarea precoce este cea care le dă femeilor cele mai multe şanse de a-şi prelungi viaţa, în unele ţări dezvoltate rata supravieţuirii de 5 ani a pacientelor cu cancer mamar depăşind 80% tocmai datorită depistării timpurii.

Citeste mai mult aici.

Publicat: 14 oct. 2019, 09:09 Autor: Loredana Life
Pe aceeași temă