Cadavre descoperite pe Everest! Imaginile sunt ca dupa razboi. Cine sunt victimele VIDEO

Publicat: 24 Mar. 2019, 17:25 VIDEO

Muntele Everest este unul dintre cele mai grele de cucerit. Toti alpinistii viseaza sa ajunga, macar o data in viata, pe varful lui.

Dar incalzirea din ultimele zile a scos la iveala un adevar socant. Zeci de cadavre au fost descoperite pe Everest. Aproape 300 de alpinisti au murit in timp ce incercau sa urce pe Muntele Everest, informeaza CNN.

Conform sursei citate, trupurile au iesit la iveala dupa topirea accelerata a zapezii. Este unul din efectele incalzirii globale. Membri ai Asociaţiei Operatorilor de Expediţii din Nepal (EOAN) au declarat că problema cadavrelor nu poate fi rezolvată atât de ușor.

Cadavre descoperite pe Everest VIDEO


„În ultimii ani am adus cadavre ale unor muncitori, dar sunt încă trupuri neînsufleţite rămase îngropate în zăpadă, care pot apărea acum la suprafaţă”, a mai adăugat acesta, mai scrie sursa citată.

Din cauza incalziri globale, ghetarii de pe Everest si din Himalaya au inceput sa se topeasca alarmant de repede. Cercetatorii au descoperit ca gheata „este mai caldă decât se aşteptau”. Gheaţa a înregistrat o temperatură de numai -3,3 grade C.

Publicat: 24 Mar. 2019, 17:25 VIDEO
Pe aceeași temă