Beneficii carne de ied. E saraca in calorii si poate inlocui mielul la masa de Paste!
Beneficii carne de ied. Pentru ca mielul e o carne grea, unii romani prefera carnea de ied cand vine vorba de masa de Paste. Este bogata in proteine, minerale si este mai slaba in comparatie cu carnea de miel, informeaza doctorulzilei.ro.
Specialistii sustin ca aceasta carne este mai saraca in colesterol decat puiul. Iedul nu asimileaza grasimea in muschi, ca la vita si porc, ci in exteriorul lui. Asta inseamna ca, la transare, carnea se separa usor de grasime.
Beneficii carne de ied
Carnea de ied, mai slaba decat vita
Cu toate ca este considerata cea mai sanatoasa carne, vita are de 2 ori mai multe grasimi decat iedul. Porcul are de 3 ori mai multe grasimi decat carnea de ied. Puiul are aceeasi cantitate de grasime ca iedul, dar are mai multe calorii si grasimi saturate. Legume bogate in fier. Ce sa mananci atunci cand vrei sa inlocuiesti carnea!
- “Carnea de ied şi carnea de capră au mai puţină grasime datorită regimului de viaţă. Caprele nu sunt crescute în regim industrial, şi nu sunt supuse un regim intensiv de creştere. Ele cresc în natură, sunt hrănite natural, de aceea carnea lor este bogată în proteine”, explică medicul nutriţionist Corina Zugravu.
Carnea de ied se gateste la foc mic
Nu are miros, cum are carnea de miel sau oaie. Este foarte frageda cand e gatita corect. Carnea de ied se gateste cel mai bine la cuptor, la temperaturi scazute. Asa evitati sa se intareasca. Puteti marina sau afuma carnea, cum doriti dvs. 5 retete de salata de boeuf cu peste, carne sau fara carne! Potrivite si pentru masa de Paste!