Avertisment dur din partea doctorului Andrea Ammon despre al doilea val de infectări: ”Nu vreau să creez o imagine apocaliptică, dar…”

21 05. 2020, 08:21

Andrea Ammon, reprezentant al CentruluI European de Prevenire și Control al Bolilor, trage un semnal de alarmă în rândul populației, dar și al autorităților. Este vorba despre cel de-al doilea val!

Directorul ECDC spune că trebuie să fim foarte atenți, pentru ca veni și cel de-al doilea val de infectări cu noul coronavirus. Fostul consilier al Guvernului German zice că nu trebuie să încapă în gând deloc relaxarea, mai ales că virusul circulă printre noi, și în baza informațiilor pe care le cunoaștem, putem crea ”o imagine apocaliptică”.

„Întrebarea este când şi cât de mare, aceasta este întrebarea din punctul meu de vedere”, a spus dr. Andrea Ammon, potrivit Antena 3.

„Analizând caracteristicile virusului, analizând ce rezultă acum din diferite ţări din punct de vedere al imunităţii populaţiei – ceea ce nu este chiar atât de interesant, între 2% şi 14%, care lasă încă 85% până la 90% din populaţie susceptibil – virusul este în jurul nostru, circulând mult mai mult decât în ianuarie şi februarie … Nu vreau să creez o imagine apocaliptică, dar cred că trebuie să fim realişti. Că nu este momentul să vă relaxaţi complet”, a declarat Ammon.

Potrivit declarațiilor doctorului Andrea Ammon, Europa ar fi trecut, în ansamblu, de apogeul infecțiilor.

Persoanele care poartă lentile de contact, expuse riscului de infectare cu noul coronavirus

Specialiștii au transmis un avertisment pentru persoanele care poartă lentile de contact. Din informațiile acestora, utilizatorii sunt expuși riscului de infectare cu noul coronavirus, de aceea ar trebui să acorde și o atenție sporită igienei.

Persoanele care poartă lentile de contact sunt mai tentate să ducă mâinile mai des la ochi, ceea ce înseamnă că se expun unui risc mai mare de infectare cu noul coronavirus, explică cercetătorii.

„Încă nu există cazuri confirmate de COVID-19 în legătura cu transmiterea virusului prin purtarea lentilelor de contact. Însă, din moment ce lentilele de contact pot provoca iritaţii la nivelul ochilor, pacienţii care le utilizează sunt tentaţi să ducă mâna la ochi mult mai des, ceea ce îi pune sub un risc mai mare de a se infecta”, susține David Chu, profesor de oftalmologie la Şcoala Medicală Rutgers din New Jersey.

Pentru a evita eventualele probleme, utilizatorii de lentile de contact trebuie să respecte o igienă strictă și să se spele pe mâini cel puțin 20 de secunde, înainte de a încerca să și le pună.