Au început să apară noi focare de coronavirus în România, după măsurile de relaxare

Publicat: 24 May. 2020, 09:47 Arhiva
Au început să apară noi focare de coronavirus în România, după măsurile de relaxare

Au început să apară noi focare de infecție coronavirus după măsurile de relaxare în mai multe județe din țară. Sunt focare care apar la o săptămână după intrarea în vigoare a primelor măsuri de relaxare și se înregistrează în unități medicale.

În Olt, sâmbătă au fost confirmați pozitiv 18 asistente de la ambulanță și un jandarm.  Alte 19 cadre medicale de la două spitale din Iaşi, dar şi 13 pacienţi s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus. De asemenea, în Alba, şase cadre medicale au fost internate după ce au confirmate pozitiv.

Primele rezultate pozitive au venit vineri după-masă. Atunci, un medic rezident şi 10 asistente de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi erau confirmaţi cu noul coronavirus. Abia se întorseseră din cele 14 zile libere, întrucât la Spitalul din Iaşi se lucrează în ture de câte două săptămâni. La nici 24 de ore distanţă, alte 17 persoane au primit rezultate pozitive. De data aceasta, 4 cadre medicale şi 13 pacienţi.

„Aparent, acest focar a izbucnit undeva pe data de 14 -15 a acestei luni. Ancheta se desfăşoară în continuare. În momentul de faţă lucrăm la un nou plan de măsuri. Refacem circuitele spitalului integral. Testăm în continuare pacienţii şi personalul medical. Am izolat şi decontaminat focarul care a apărut pe o secţie de neurochirurgie, pentru că spitalul nostru este un spital regional”, a declarat pentru Digi24 Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași.

145 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Până pe 23 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.857 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.187 au fost declarate vindecate și externate, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Totodată, până acum, 1170 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 145 de noi cazuri de îmbolnăvire.

 

Publicat: 24 May. 2020, 09:47 Arhiva
Pe aceeași temă